Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Sätherberg

Sista världscupen innan VM

25 JAN 2019 11:20
På lördag är det världscuptävling i Tremblant, Kanada, och de svenska åkarna är på plats för att göra sig redo för den sista världscuptävlingen innan uttagningen till VM.
  • Uppdaterad: 25 JAN 2019 11:20

Samma tio åkare som varit i Nordamerika sen årets första tävling i Calgary ska tävla i kanadensiska Mont Tremblant i helgen. 

Det har varit en framgångsrik säsong för de svenska åkarna med fyra pallplatser och flera åkare i final och många personbästa placeringar, så när det närmar sig VM-uttagning är det mer spännande än någonsin och då spelar så klart helgens resultat en viktig roll.

Ludvig Fjällström, Åre SLK, Walter Wallberg, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona-Ski-Club, Loke Nilsson, Åre SLK, Albin Holmgren, Åre SLK, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, Edvin Hellquist, UHSK Umeå SK, Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski-Club, Thea Wallberg, Åre SLK och Fia Wersén, Åre SLK, kommer tävla på lördag.

Planen var att laget skulle träna i tävlingsbacken igår, men träningen blev tyvärr inställd, något som inte oroar huvudtränare Lasse Fahlén.

 

– Det har varit lite dåligt väder så träningen vart inställd igår, men om jag ska beskriva backen så går den lite i vågor med både flackare och brantare parti. Det är en bra backe men det spelar faktiskt ingen roll för våra åkare för de är så pass duktiga att de kan hantera det mesta. Våra åkare är allmänt lite bättre när det är brantare men framförallt är de duktiga på att komma in i en ny backe och lära sig den ganska fort, så med dagens träning tror jag våra åkare kan dra nytta av sina träningsåk så de är redo på lördag, säger Lasse.

När det närmar sig VM har Lasse så klart förhoppningar på bra resultat men det är inte det viktiga enligt huvudtränaren. 

– Jag hoppas så klart på pallen för det är bra, men det viktiga är att åkarna visar vad de kan och att de får till bra åk för då vet vi att det blir bra resultat. Walter har ju redan visat vad han kan nu när han fått till ett gäng pallplatser, men det går inte att räkna med samma resultat varje tävling. Att få med tre herr-åkare till final och sen någon in bland topp sex är ett bra resultat, fortsätter Lasse.

Det är inte bara herråkarna som har fått till sina åk bra. Även Thea och Fia, som är de enda svenska damerna på världscupen, har gjort åk som imponerat på Lasse. 

– De har också visat att de börjar få till bra åkning även om de inte är uppe i toppen än, men vi ska komma ihåg att det är deras första världscupsäsong och det jag sett av deras åkning på både träning och tävling är bra. De är där de ska vara och jag vet att de kommer utvecklas ännu mer ju äldre de blir, avslutar Lasse.

På lördag är det kval med början 16.55 svensk tid, och sen fortsätter det med final 19.30. Kvalet kan du följa via FIS app för Android och Apple och via FIS livetiming. Sen när det är final kan du följa det via livetiming eller se det live på Eurosport player.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link