Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Sätherberg

Stegfeldt tvåa i Jyväskylä

07 FEB 2019 08:06
När det var Europacuptävlingar i finska Jyväskylä blev det ytterligare en pallplats för det svenska EC-laget, och den här gången var det Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski-Club, som stod näst högst upp på pallen.
  • Uppdaterad: 07 FEB 2019 08:06

Tävlingarna i Jyväskylä inleddes på tisdagen och då var Ebba Månsson, Landskrona Ski-Club, bästa svensk med en 10:e plats före My Bjerkman, Gefle Freestyle, som blev 12:a, Hanna Hansson, Gefle Freestyle, 16:e, Tilda Jansson, Åre SLK, 17:e, och Ida Martinsson, Sunne AK, 19:e.

I tisdagens herrtävling var Rasmus bäst med en 11:e plats, före Filip Gravenfors, Åre SLK, som kom 13:e, Robin Olgård, Åre SLK, 19:e, Emil Holmgren, Åre SLK, 20:e, John Mattsson, Sunne AK, 24:e, Ture Johansson, Gefle Freestyle, 25:e, Erik Flodman, Gefle Freestyle, 26:e, och Linus Öjelind, Luleå FF, 29:e. 

Sen när tävlingarna fortsatte med parallellpuckel på onsdagen hade Rasmus hittat ytterligare en växel och tillslut stod han i final mot Johannes Suikkari.

– Den stora nyckeln idag var att jag hade huvudet med mig hela vägen. Jag känner att jag har fått till åkningen riktigt bra på träningen förut men aldrig lyckats få till det lika bra när det väl gäller, men idag satte jag pressen och prestationerna åt sidan och fokuserade enbart på de goa känslorna istället. Det gjorde mig riktigt taggad och självsäker inför tävlingen, kanske lite extra taggad eftersom det var parra också, vilket satte sina spår på åkningen, sa Rasmus efter tävlingen.

Väl i final laddade Rasmus på lite för mycket och tog sig inte i mål, men han kunde ändå vara nöjd med en karriärsbästa 2:a plats som gjorde att han nu är rankad 3:a i den totala Europacupen.

– I finalen hade jag i stort sätt samma tänk som innan men råkade göra en stor miss på övre hoppet. Redan när jag landade visste jag att min enda chans var att försöka stressa ut Suikkari genom att åka fortare än honom, och fort gick det. Men tyvärr förlorade jag en del av kontrollen och kunde inte plocka ner det hela vägen. Men, jag gav det en ärlig fight iallafall och är riktigt nöjd med dagen i sin helhet, fortsätter Rasmus.

Att ta sin första pallplats i Europacupen är ett minne han kommer bära med sig, och utifrån det fortsätta kämpa för mer framgång.

– Det var en otrolig känsla att få ta sin första pallplats på EC. Det kommer jag nog aldrig glömma och det blir som en skön bekräftelse på allt hårt arbete man lagt ner, vilket gör en motiverad att träna ännu mer, avslutar han.

Filip slutade 10:a, Erik 19:e, Emil 21:a, John 24:a, Robin 26:a, Linus 27:a och Ture 32:a.

My blev bästa svensk på damsidan strax utanför pallen med en 4:e plats. Hanna slutade 10:a, Ebba 11:a, Ida 16:e och Tilda 17:e.

Nästa EC-tävling är i Bygdsiljum 9-10 februari.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link