Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Sätherberg

Svensk succé i Bygdsiljum

10 FEB 2019 20:02
I helgen har det varit Europacup-tävling i Bygdsiljum och det blev en riktigt framgångsfest med bland annat fem pallplatser för de svenska åkarna
  • Skapad: 10 FEB 2019 20:02

Hela tjugo svenska åkare var i Bygdsiljum för att tävla i Europacupen och i lördagens puckeltävling gick det allra bäst för Albin och My som slutade tvåa och trea.

– Min åkning var bra idag. Det är skönt att jag är nöjd med min åkning, men jag vet att jag skulle kunna åka lite fortare, sa Albin efter lördagens tävling.

Pallen i herrtävlingn

Även My var nöjd med sin insats i puckeltävlingen i Bygdsiljum. 

– Min åkning idag kändes jättebra. Jag fick till finalen bättre än vad jag lyckats med på kvalet och jag klarade landningarna bra. Jag är väldigt nöjd med dagen och hoppas det går lika bra imorgon, sa My efter tävlingen.

Damernas pall

Och både My och Albin skulle ha anledning till att bli glada även efter söndagens parallellpuckeltävling.

My klev nämligen upp ytterligare en nivå och ställde sig högst upp på pallen, och det gjorde även Albin. Två vinster på söndagen och ytterligare en pallplats eftersom Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski-Club, gjorde Albin sällskap på pallen med en andraplats (se toppbild).

Prispallen i damernas parallelltävling

– Det var superskönt att få göra resultat hemma i Sverige. Helgen har varit så kul för att det har varit så många svenskar med och det är så många som gjort bra resultat. Sen är de skönt att vara den som har lite erfarenhet här på Europacupen jämfört med när jag har vart helt ny på världscupen tidigare i år, sa Albin efter söndagens tävling.

Precis som Albin sa var det en riktigt framgångsrik svensk helg i Bygdsiljum för flera av de svenska åkarna. Rasmus fick en 5:e plats med sig på lördagen, Edvin Hellquist, UHSK Umeå SK, blev 7:a, Olle Lindell, Åre SLK, 10:a, Ture Johansson, Gefle Freestyle, 11:a, Robin Olgård, Åre SLK, 17:e, Linus Öjelind, Luleå FF, 19:e, Auguste Grand, Landskrona Ski-Club, 22:a, Erik Flodman, Gefle Freestyle, 24:a, Karl Wärme, Åre SLK, 25:a, John Mattsson, Sunne AK, 26:a, Filip Gravenfors, Åre SLK, 27:a, Carl Reis Nilsson, DIF Freestyle, 28:a, och Emil Holmgren, Åre SLK, 31:a.

I lördagens damtävling blev Ebba Månsson, Landskrona Ski-Club, näst bäste svensk på en 11:e plats, före Tilda Jansson, Åre SLK, som kom 12:a, Hanna Hansson, Gefle Freestyle, 13:e, och Ida Martinsson, Sunne AK, 14:e.

På söndagen slutade Hanna 8:a, Ebba 10:a, Ida 12:a, och Tilda 14:e i damernas parallelltävling. Herrarnas parallelltävling var också framgångsrik med Edvin på en 11:e plats, Filip 12:a, Linus 14:e, Erik 16:e, Robin 18:e, John 19:e, Carl 21:a, Emil 23:a, Karl 24:a, Ture 25:a, Olle 30:e, Auguste 31:a och Jonathan 32:a.

Nu är det ett litet uppehåll i EC-schemat och nästa tävling är i Tignes, Frankrike, 12-13 mars.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link