Hoppa till sidans innehåll
Foto: Mateusz Kielpinski

Thaiwoo står för dörren

13 DEC 2019 10:57
Fem svenska puckelåkare är laddade för att fortsätta placera sig högt när det är dags för säsongens andra världscuptävling, Thaiwoo, Kina.
  • Uppdaterad: 13 DEC 2019 10:57

Walter Wallberg, Åre SLK, Ludvig Fjällström, Åre SLK, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club och Albin Holmgren, Åre SLK kommer representera Sverige i Kina, och förutsättningarna är goda för att fortsätta förra helgens framgångar.

– Vi har en bra känsla i laget efter en lyckad tävling i Ruka, så vi är redo för helgen, säger Ludvig.

Laget har varit på plats i några dagar och har genomfört två träningar i tävlingsbacken, en backe som kan visa sig bjuda på motstånd.

– Backen är riktigt fin men inte utan svårigheter. Framför allt är hoppen lite utmanande, men åkningen har känts bra på träningen så jag är laddad fortsätter Ludvig.

Förra helgen åkte både Ludvig och Walter superfinal, och när Ludvig slutade femma kom Walter på en tredjeplats, något som gett mersmak inför helgen eftersom vi nu vet att det svenska laget kan leverera riktigt bra åkning.

Även Oskar åkte bra förra helgen, och för ett år sedan gjorde han ett riktigt genombrott i sin åkning när han stod på pallen för första gången i världscupen i just Thaiwoo.

På lördag börjar herrarnas kval 04.50 och du kan följa hela tävlingen på FIS livetiming, och finalerna ser du på SVT Play och Eurosportplayer 06.25 svensk tid.

På söndag drar parallelltävlingen igång med grundomgångar som startar 04.45 svensk tid och finaler 06.30, och även det kan du följa i samma kanaler.

Översikt för sändningarna på SVT hittar du här löpande under säsongen.

Hela schemat för helgen, med lokala tider, hittar du här.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link