Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ludvig Fjällström

Världscupfinal i Shymbulak

28 FEB 2019 16:30
Det har varit en framgångsrik säsong och i helgen är det världscupfinal i Shymbulak, Kazakstan, för det svenska puckellaget.

  • Skapad: 28 FEB 2019 16:30

På lördag är det puckel och på söndag är det parallellpuckel, och de svenska åkarna har redan känt på backen. 

– Det gick ganska bra på träningen idag. Det märks att det är slutet på säsongen så jag ska köra smart i helgen. Men backen är fin, tight och hård, säger Ludvig Fjällström, Åre SLK.

Förutom Ludvig är det Walter Wallberg, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, och Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, som är på plats av det svenska laget.

– Det var en okej första träning. Backen behövde köras in men åkarna fick igång både åkning och hopp, säger huvudtränare Lasse Fahlén.

Inför tävlingen ligger Walter fyra i den totala världscupen och han sa redan efter senaste tävlingen i Tazawako att hans mål i helgen är att ta sig upp på pallen i totalen. 

På lördag börjar herrarnas kval 11.35 och finalerna 13.30. På söndag är det parallell som drar igång 11.55 och round of 16 beräknas börja 13.30.

Kvalet kan du följa via FIS app för Android och Apple och via FIS livetiming. Sen när det är final kan du följa det via livetiming eller se det live på Eurosport player.

Hela schemat hittar du här.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link