Hoppa till sidans innehåll
Foto: Edvin Hellquist

Världscup i Lake Placid

17 JAN 2019 10:06
I veckoslutet är det nya världscuptävlingar i Lake Placid, USA, och de svenska landslagsåkarna gör sig redo för ännu en tävling där allt måste falla på plats.
  • Uppdaterad: 17 JAN 2019 10:06

Det närmar sig VM och kampen om de fyra dam- och fyra herrplatserna till mästerskapet blir mer och mer spännande. Ju närmre mästerskapet vi kommer desto viktigare blir varje tävling och så klart är de svenska åkarna mer än laddade inför veckans tävling i Lake Placid, USA.

På torsdagen är det kval för både herrar och damer och där kommer de 16 bästa damerna och 16 bästa herrarna ta sig vidare till final på fredagen. På fredagen ska sedan göra upp om vilka som tar sig vidare till superfinal där de ska göra upp om pallen.

Det är alltså ett kval-åk som avgör om du tar dig in bland topp 16, sen väl i topp 16 och final är det ytterligare ett åk som avgör om du kommer in bland topp 6 och superfinal där det avgörs vem som slutar i topp.

Tävlingen i Lake Placid är den tävling där Walter tog sig till superfinal för första gången i karriären. Det var 2017 i hans tredje världscuptävling och då räckte prestationen till en 5:e plats.

– Det är så klart en bra grej. Det är alltid skönt att tävla i en backe där jag grjort bra ifrån mig innan, så det känns tryggt att tävla i Lake Placid, säger Walter inför tävlingen.

Även den här veckan är det tio svenska åkare som ska ta sig så långt de kan. Ludvig Fjällström, Åre SLK, Walter Wallberg, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona-Ski-Club, Loke Nilsson, Åre SLK, Albin Holmgren, Åre SLK, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, Edvin Hellquist, UHSK Umeå SK, Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski-Club, Thea Wallberg, Åre SLK och Fia Wersén, Åre SLK.

På torsdagen börjar damernas kval 15.45 och herrarnas kval 17.40 svensk tid. På fredagen drar finalerna igång 17.00 svensk tid och du kan följa allt via FIS app för Android och AppleFIS livetiming, eller på Eurosport player

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link