Hoppa till sidans innehåll

Wallberg får SSF-Hederstecken

30 MAJ 2019 15:46
Walter Wallberg, Åre SLK, har blivit tilldelad Svenska Skidförbundets Hederstecken, och blir därmed den en av de yngsta genom tiderna som fått utmärkelsen.
  • Uppdaterad: 30 MAJ 2019 15:46

För att bli tilldelad Skidförbundets Hederstecken krävs att man har samlat ihop ett visst antal poäng genom att delta i landskamper, eller mästerskap som SM, EM, VM och OS, och nu har 19-årige Walter alltså blivit en av de yngsta att få utmärkelsen.

– Det är så klart väldigt roligt att Walter blir uppmärksammad på detta sätt. Han har presterat bra i flera år nu, och vi är övertygade om att detta bara är början på en strålande puckel-karriär. En sån här utmärkelse gör inte bara Walter gott, utan hela puckel-Sverige får ett uppsving när sporten och utövare uppmärksammas och belönas, säger sportchef Anders Olofsson.

Förutom att det är en hedersutmärkelse för bra prestation får den tilldelade dessutom fritt liftkort på svenska skidanläggningar resten av livet.

– Det känns coolt att få Hederstecknet. Det är ju bara två puckelåkare som fått det tidigare, så det är självklart stort att skapa en trio med Lasse och Jesper. Häftigt att inte behöva pröjsa liftkort resten av livet också, säger Walter.

Huvudtränare Lasse Fahlén fick Hederstecknet, som på den tiden kallades att bli stor grabb, 1985, och förutom Walter har ytterligare fyra puckelåkare fått utmärkelsen. Madelene Uvhagen, Marja Elfsman, Jesper Rönnbäck och Fredrik Fortkord.

Hederstecken genom tiderna.

Här kan du se hur poängberäkningen går till och vad som krävs för att få utmärkelsen. 

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link