Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Wallberg nia på VM

09 FEB 2019 06:22
Walter Wallberg, Åre SLK, blev bästa svensk i första tävlingen på puckel-VM i Deer Valley, men han är tydlig med att han har saker att förbättra i sitt åk.
  • Skapad: 09 FEB 2019 06:22

På fredagen var det dags för den inledande puckeltävlingen i Deer Valley och hela det svenska laget var oerhört taggat på att tävla. Fyra herrar med Walter Wallberg, Åre SLK, Ludvig Fjällström, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, och två damer, Thea Wallberg, Åre SLK, och Fia Wersén, Åre SLK, utgör det svenska laget som är på plats i Deer Valley.

Tävlingen inleddes med ett kval där först nio stycken blev direktkvalificerade till första finalåket. Sen fick resterande köra ett kval till för att slåss om de återstående nio platserna i första finalen. Totalt skulle arton åkare ta sig till final, för att sen skalas ner till sex personer som fick åka superfinal där det tävlas om medaljer.

Både Walter och Ludvig tog sig direkt vidare från kvalet till första finalåket när de slutade femma respektive åtta. Tyvärr lyckades inte Oskar och Felix ta sig in bland de 18 som fick åka final när de slutade strax utanför på en 21:e respektive 23:e plats.

I final var både Walter och Ludvig laddade för att förbättra sina åk, men tyvärr gick det inte riktigt som planerat.

Walter tappade placeringar från sin 5:e plats och slutade 9:a efter ett åk där han inte var nöjd med sin insats.

– Jag tycker att jag hade ett ganska bra åk men jag tappade lite på hoppningen men det är som det är. Hoppen var inte lika bra som de var i kvalet så jag tror det var där jag tappade poäng. Det är tråkigt nu men jag måste bara ladda om inför parallellen imorgon och åka fortare och hoppa bättre, sa Walter efter tävlingen.

Efter ett bra åk kom Ludvig ur balans strax innan andra hoppet i sitt finalåk och därmed var kvällen över för hans del och han slutade 18:e.

– Det är så trist, för jag kände att jag fram till dess åkte bättre än vad jag gjort innan i år. Och så händer en sån grej. Det är bara tråkigt när jag hade så bra känsla i resten av åket, sa Ludvig efter tävlingen.

I damernas tävling tog sig Thea vidare från kvalet på en 14:e plats och var därmed klar för final för första gången i karriären. Sen i finalen slutade hon 16:e och gjorde därmed karriärbästa resultat.

– Det känns jättekul att ha kört första finalen. Jag var jättenervös på start men det var så roligt. Jag gjorde lite missar men jag är ändå nöjd att jag tog mig ner. Nu har jag erfarenheten av att ha åkt final och att ha åkt inför så mycket publik som är här också kollar. Det var bara att köra och jag hoppas på att få köra fler finaler, men jag vill inte sätta upp några specifika mål. Jag vill bara göra mitt bästa, sa Thea efter tävlingen.

Tyvärr fick Thea inte sällskap av Fia i finalen. Fia slutade 30:e och fick inte till det som hon ville i kvalet, vilket hon var besviken över.

Nu ska laget ladda och fokusera om för i morgon är det parallellpuckel och det följer du enklast via FIS livetiming eller via FIS Freestyles YouTube. All info och alla tider hittar du här.

Fullständiga resultat hittar ni här:
Herrar
Damer

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
SAS_boka-vinst
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link