Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ludvig Fjällström

Wallberg på pallen i Calgary

12 JAN 2019 23:07
På lördagen avgjordes puckeltävlingen i Calgary, Kanada, och de svenska resultaten vittnade om form inför VM när Walter Wallberg slutade på en karriärsbästa 2:a plats.
  • Uppdaterad: 12 JAN 2019 23:07

Redan efter fredagens herr-kval stod det klart att Walter Wallberg, Åre SLK, och Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, skulle få tävla i lördagens final när de tog sig vidare som 7:a och 10:a.

När det sedan blev dags för Walter och Felix att tävla i herrarnas final fick Felix till ett fint och kontrollerat åk med bra landningar i båda hoppen, och det gav honom en tangerad säsongsbästa 12:e plats.

– Helt ärligt är jag inte supernöjd med åkningen. Det var ett bra och stabilt åk och hoppningen sitter bra men jag har ännu mer att ge och det känns ju skönt att veta att jag har ännu mer att ge när jag får till det. Det var helt enkelt ett bra stabilt jäkla åk, sa Felix efter tävlingen.

Även Walters åk var kontrollerat och dessutom snabbt så han kvalificerade sig för superfinal som 3:a, men det skulle visa sig att han inte nöjde sig med det.

Väl i superfinal fortsatte Walter att ösa på och det gjorde att han fick till ett karriärsbästa resultat med en 2:a plats, och därmed hans andra podium den här säsongen.

– Det var riktigt bra det här, jag mår toppen. Allt satt på plats och det var en backe som passade mig. Jag kunde steppa upp för varje åk så i superfinalen fick jag till topp-åket. Det var det absolut bästa åket jag gjort i den här backen och att få ett sånt resultat är så jävla bra inför VM och tävlingarna innan dess. Nu vet jag att jag kan lita på min åkning och det blir en trygghet att veta att det räcker till pallen och att det är pallen jag ska vara på, sa Walter efter prisutdelningen. 

Lasse Fahlén, head coach, känner sig trygg med den svenska laginsatsen i Calgary.

– Jag är riktigt nöjd med hela laget. Det är mycket som händer just nu och det märks för varje tävling. Om det är någon som har en sämre dag är det direkt någon annan som tar steget fram och presterar. De hjälper varandra väldigt mycket och det gör mig stolt, säger Lasse. 

Att se Walter prestera bara tre tävlingar inför VM är så klart något som också gör huvudtränare Lasse nöjd.

– Walter fick till ett bra åk idag. Han kan uppa med ännu bättre hopp, men idag var det åkningen som betalade sig. Han är grym på att åka och det är det som gjorde att han kom på pallen, fortsätter Lasse.

Damerna kvalade på lördagen och även om både Thea Wallberg och Fia Wersén, båda tävlandes för Åre SLK, åkte bra tog de inte sig in bland de topp 16 som får åka lördagens final. Thea slutade 23:a och Fia 26:a och de båda gjorde därmed karriärsbästa resultat.

– Jag vill lyfta tjejerna som fick till bra poäng. Thea är 16 år och kom 23:a och Fia är 17 och kom 26:a så de gjorde riktigt fint ifrån sig båda två. Vi har arbetat med de små stegen och det märks. Vi har ett lag som verkligen är på gång. Det är alltid någon som tar de där små stegen hela tiden, avslutar Lasse.

Ludvig Fjällström, Åre SLK, slutade 21:a, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, 27:a, Edvin Hellquist, UHSK Umeå SK, 46:a, Loke Nilsson, Åre SLK, 50:e, Albin Holmgren, Åre SLK, 53:a, och Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski-Club, DNF.

Nästa tävling är i Lake Placid, USA, 18 januari.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link