Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Olofsson

Wallberg på pallen i Ruka

07 DEC 2019 16:29
Helgens tävlingar i Ruka, Finland är nu avslutade och därmed är världscupsäsongen igång, och det blev en stark inledning för de svenska åkarna när Walter Wallberg slutade på pallen.
  • Skapad: 07 DEC 2019 16:29

Sju svenska åkare stod på start och allra bäst gick det för Walter Wallberg, Åre SLK, som blev 3:a i säsongens första världscuptävling, men han fick sällskap i superfinal av Ludvig Fjällström, Åre SLK. 

Efter första kvalet var det tydligt att Walter är i form när han tog sig vidare till från kvalet på en fjärdeplats. Han fick sen sällskap av Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club och Ludvig Fjällström, Åre SLK, och därmed var tre svenskar redo för final. 

Som först ut bland svenskarna i första finalen fick Ludvig till ett riktigt bra åk, och inför superfinalen låg han på en femteplats. Även Walter öste på i sitt finalåk och det räckte för att ta sig till superfinal som ledare, och därmed var förutsättningarna inför kampen om pallplatserna upplagd för en svensk succé.

I superfinal var Walter allra vassast av svenskarna och fick till det snabbaste åket i hela superfinalen, och det räckte till en 3:e plats. Ludvig gjorde också ett bra åk tills strax inför andra hoppet där han fick lite obalans och tappade position och slutade 5:a.

Oskar hade ett riktigt snabbt åk i första finalen, och även om han inte tog sig vidare till superfinal gjorde han ett gott resultat och slutade 14:e.

Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, låg länge bra till efter andra kvalet, men han missade final och slutade på en 22:e plats. Tyvärr tog sig inte heller Albin Holmgren, Åre SLK, och Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski-Club, vidare från kvalet. Albin slutade 28:a, och Rasmus fick DNF.

My Bjerkman, Gefle Freestyle, som gjorde sin första start i världscupen i karriären och även var enda svenska dam som startade, slutade 30:e och la en bra erfarenhetsgrund till kommande tävlingar.

Nästa världscup är i Thaiwoo, Kina, 14-15 december, och dit åker Walter, Ludvig, Oskar, Felix och Albin.

I damernas tävling vann Perrine Laffont, FRA, och i herrarnas tävling vann Mikaël Kingsbury, CAN, som gjorde sin 100:e världscupstart.

Fortsätt följa världscupsäsongen på SVT och på Eurosport.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link