Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Felix i superfinal igen

22 FEB 2020 07:48
​Första tävlingsdagen i Tazawako, Japan, är över och Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, slutade 6:a och blev bäste svensk efter säsongens tredje superfinal.
  • Uppdaterad: 22 FEB 2020 07:48

Med ett tunt snölager i ryggen bjöd en utmanande backe på en tuff och delvis regnig tävling för världscupåkarna som haft en veckas uppehåll från tävlandet, och nu var redo att fortsätta världscuptouren.

I kvalet tog sig Ludvig Fjällström, Åre SLK, och Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, in bland topp 16 och kvalificerade sig för final som enda svenskar när de gick vidare som sexa respektive tionde.

I final sen klättrade Felix några placeringar och kvalade sig vidare som sexa, och eftersom han var sist att kvala in var han också först ut i superfinalen. Väl där försökte Felix ladda på lite ytterligare för att fortsätta klättra i resultatlistorna, men det bliv lite väl mycket satsning och han tappade sin teknik och kontroll i mittenpartiet. Han klättrade inte, men behöll sin sjätteplats, efter ett åk där han laddade på allt han hade.

– Jag är väldigt nöjd med kval och final, sen blev backen jäkligt klurig efter att det börjat regna, men eftersom jag var först ut fick jag det nog bäst i superfinalen ändå. Jag fick ett felskär i mitten och då började det stöka och jag fick inte ordning på det, men det är bara att lära sig och gå vidare. Jag visste att jag var tvungen att ladda på för det finns inget att spara i superfinal, det är bara att ge allt. Jag tar med mig mitt kval- och finalåk, för de är jag nöjd med, sa Felix efter tävlingen.

Detta är hans tredje superfinal sen jul och Felix har verkligen hittat lite nycklar för att få sin åkning att lossna för honom, och han ser det som något han vill låta ta tid och inte fokusera för mycket på resultat.

– Jag är inte supervan vid att åka superfinal än så jag har lite mer att lära mig, men det känns otroligt bra att än en gång få ett bra kvitto på att min plan och det vi gör som lag fungerar väldigt bra. Jag försöker inte ha för mycket förväntningar utan jag är här för att åka skidor, ta små steg hela tiden och fortsätta jobba med min plan, avslutar Felix.

Tyvärr fick Ludvig lite slag i mittenpartiet och tappade poäng så han slutade 15:e. Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, slutade 19:e, och Albin Holmgren, Åre SLK, 20:e. Walter Wallberg, Åre SLK, valde att inte starta i tävlingen efter att ha fått känningar i ett knä efter träning och han får sitt knä undersökt under dagen.

I morgon fortsätter tävlingarna i Tazawako med parallellpuckel och det kan du följa i SVT play eller Eurosportplayer 05:30 när åttondelsfinalerna drar igång.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link