Hoppa till sidans innehåll

Hanna och John vinnare i svenska cupen

02 APR 2020 13:59
Svenska cupen i puckelpist är avgjord. Finalerna har inte kunnat köras på grund av smittspridningen av Covid-19 och påföljande tävlingsförbud, men sex deltävlingar genomfördes och de ligger till grund för cupen.
  • Skapad: 02 APR 2020 13:59

Tävlingarna kördes i Idre, Duved och Kungsberget och följande åkare samlade på sig flest poäng och blev vinnare i cupen.

I damer elit vann Hanna Hansson Gefle Freestyle, efter flera segrar i deltävlingarna. Hanna har under säsongen också hunnit med en sjätteplats i Europacupen som främsta resultat. Tvåa i cupen blev Ida Martinsson Sunne och trea blev Moa Gustafsson Värmdö.

I herrar elit stod till slut John Matsson från Sunne som segrare genom en seger i den sista deltävlingen i Kungsberget, tätt följd av Filip Gravenfors, Åre SLK som tagit steget in i elitklassen med dunder och brak. Filip har dessutom hunnit med att vinna en Europacuptävling under säsongen. På tredje plats kom fjolårets vinnare Ture Johansson Gefle Freestyle.

På ungdomssidan för damer så dominerade fjolårsvinnaren Ebba Flodman, Gefle Freestyle. Hon vann alla utom en tävling och tog hem den totala cupen. På andra plats kom Mathilda Gustafsson, Värmdö och på tredje plats Nicolina Stenkula, Landskrona. 

I herrarnas ungdomsklass var det en tuff kamp mellan Malte Gustafsson Värmdö och Knut Nilsson, Åre SLK. Malte körde hem två segrar på de sista deltävlingarna och tog därmed hem den totala segern där Knut blev tvåa. På tredje plats slutade Hugo Frank från Gefle Freestyle.  

Foto: Erik Segerström


Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link