Hoppa till sidans innehåll

Bjerkman på pallen i Duveds EC

08 FEB 2020 17:54
My Bjerkman, Gefle Freestyle såg till att hålla den svenska fanan högt när det under lördag var Europacuppuckel i Duved. Sexa i kvalet men väl final satte hon allt på ett kort och tog klivet upp på pallen.
  • Skapad: 08 FEB 2020 17:54

– Jag tog det lite lugnt i kvalet, ville vara säker på att inte köra ur men ändå ligga på en så pass nivå att jag gick vidare, sa Bjerkman.

Hennes taktik gick hem och glädjande var också att den lilla skada som hon ådrog sin under fredagens träning inte kändes det minsta.

– Därför blev det kanske också lite försiktigt i kvalet, men när vi sedan kom till final var det bara att ge allt, säger Bjerkman.

Hennes framfart räckte till en andra plats, endast besegrad av holländskan Janneke Berghuis. På tredje plats landade Annastassiya Gorodko från Kazhakstan. Förutom My gick även Johanna Reis-Nilsson och Hanna Hansson till final. Johanna slutade fyra medans Hanna körde ur efter ett vådligt andra hopp där landningen inte blev helt optimal.

På herrsidan hade vi förhoppningar på duon Stegfeldt och Gravenfors, men de hade ingen större lycka med sig under kvalet.

– Nej, i dag gick det inte alls bra, det stämde inte. Bara att komma igen i morgon, sa Rasmus när han från åskådarhåll fick följa finalen.

Men när inte Landskrona och Åreåkaren gick till final, hade Sverige fyra andra herrar som klev fram och knep finalplatser. Bäst av dessa lyckades Luleås Linus Öjelind som slutade sexa, John Mattsson, Sunne nionde man. Hemmaåkaren Marcus Rutgersson elva, medan klubbkompisen Robin Olgård körde ur i finalen.

Herrpallen i Europacupen i Duved 2020

En final som blev en uppgörelse mellan Frankrike och Finland, där Aksel Ahvenainen fick kliva högst upp med fransmannen Mouille Thibaud som tvåa och Rika Voutilainen trea.

Europacupen fortsätter under söndag med parallelltävling.

Skribent: Peter Albertsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link