Hoppa till sidans innehåll

EC-puckel i Duved bjuder på toppstrid

05 FEB 2020 12:25
När puckelåkarnas Europacup gästar Duved 8–9 februari bjuds det på en rafflande kamp om poäng och placeringar. En toppstrid med en fransman som herre på täppan och två svenskar i huvudrollen.
  • Uppdaterad: 05 FEB 2020 12:25

Rasmus Stegfeldt, Landskrona SC och Filip Gravenfors, Åre SLK har under säsongen skämt bort oss med pall- och topplaceringar. Nu när det är dags för tävlingar på hemmaplan befinner de sig i den absoluta toppen i den totala cupen och varje poäng är oerhört viktig. Dels i jakten på ledande fransmannen Marius Boerdette, men också för att hålla undan för andra konkurrenter 

– Vi har varit bortskämda med framgångar i Europacupen. Tre senaste åren har vi vunnit nationscupen och återigen har vi killar som är med och slåss i den absoluta toppen, säger sportchef Anders Olofsson.

Totalt kommer det att vara 24 svenskar som kör helgens tävlingar, 15 herrar och 9 damer.

– Våra damer är där rent åkmässigt, men inte riktigt i toppen. Det är någonting som vi jobbar med och där vi ser en positiv utveckling, säger Anders.

Sverige är en rutinerad arrangör av tävlingar och genomför Europacupevent vartannat år.

– Det är viktigt att ha internationella tävlingar på hemmaplan. I Europacupen har vi fyra extra startplatser på både dam- som herrsidan. I och med att vi tävlar två dagar, kan vi ge fler chansen att starta. Våra åkare får tävla i en miljö de känner. Sedan är det också viktigt ur ett skandinaviskt perspektiv att vi har tävlingar på våra breddgrader, säger Olofsson.

I två dagar kommer det vara tävlingar i Duved och det är svensk framtid i puckel som är med och slåss om platserna på pallen.

Svenska laget Europacup puckel Duved 8–9 februari:

Herrar: Rasmus Stegfeldt, Jonathan Mouritzen, Agust Grand, Landskrona SK. Filip Gravenfors, Marcus Rutgersson, Robin Olgård, Olle Lindell, Carl Wärme, Knut Nilsson, Åre SLK. Linus Öjelind, Luleå, John Mattsson, Sunne. Ture Johansson, Erik Flodman, Hugo Frank Gävle FF (lö). Malte Gustafsson Värmdö FC (sö).

Damer: My Bjerkman, Hanna Hansson, Gävle FF. Tilda Jansson Åre SLK. Matilda Gustafsson, Lea Lyckman, Matilda Norlén, Johanna Reis Nilsson, Olivia Stenberg, Moa Gustavsson, Värmdö FC.


Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link