Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Landslagstrupp 2020/2021

29 APR 2020 17:00
Landslagstruppen för säsongen 2020/2021 är klar, och truppen som består av tolv åkare får två nytillskott.
  • Skapad: 29 APR 2020 17:00

På onsdagen blev det klart att Linus Öjelind, Luleå Freestyle, och Filip Gravenfors, Åre SLK, nu ingår i landslagets trupp kommande säsong.

– Jag fick ett samtal av Fredrik (tränare b-truppen reds.anm.) som berättade att jag var uttagen. Jag hade det lite på känn eftersom jag förra säsongen visade att jag kan stå på pallen och vinna i Europacupen, men pulsen gick så klart upp. Det har alltid varit ett mål för mig och det är ett stort steg att komma med i laget så jag är skitpeppad, säger Linus.

Linus får sällskap av Filip som var uttagen att tävla i världscupfinalen i Idre Fjäll, och innan dess stod även han på pallen i Europacupen under säsongen.

– Jag var tveksam kring om jag skulle komma med så det var en överraskning att få samtalet och jag blev skitglad. Det gick så bra förra säsongen och de resultaten gjorde så klart sitt, men jag känner att jag har haft en större utveckling ända sen ett par säsonger tillbaka, och detta är nästa naturliga steg. Detta är en jättestor fördel för mig. Jag kommer kunna träna mycket mer och det kommer bara bli roligare att åka när jag får vara med i landslaget. Jag känner alla sen innan och att få vara med i truppen kommer jag lyftas av. Det är ju högre nivå i laget så det blir jag så klart påverkad av också. Jag vill ju upp i samma nivå som dem, säger Filip.

Därmed är B-truppen, som har Fredrik Sätherberg som tränare, två åkare starkare och består nu av Linus Öjelind, Luleå Freestyle, Filip Gravenfors, Åre SLK, Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski-Club, Fia Wersén, Åre SLK, och My Bjerkman, Gefle Freestyle.

A-truppen med huvudtränare Lasse Fahlén är oförändrad från förra året; Walter Wallberg, Åre SLK, Ludvig Fjällström, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, Albin Holmgren, Åre SLK, Frida Lundblad, Gefle Freestyle, och Thea Wallberg, Åre SLK ingår i truppen.

Med Linus och Filip som unga tillskott blir landslaget ännu bredare än vad det varit tidigare, och huvudtränare Lasse Fahlén är övertygad om att det är två framtidsnamn som nu är en del av truppen.

– Linus är duktigt och har utvecklats mycket på gymnasiet, han är en mycket duktig skidåkare som kommer ha stor nytta av att träna med det här gänget där han kommer lyftas. Vinner man Europacuptävlingar är man duktig. Filip är lite yngre men också han en stor talang. Han följer i fotspåren efter Walter och Albin av att tidigt åka bra i Europacupen, han är duktig på akrobatik och han kommer få mycket mer kontinuitet av att vara med i laget. Vi har en enorm bredd och det är lätt att glömma bort att det fortfarande är ett ungt lag, och med detta tillskottet blir vi både yngre och bredare. Det är duktiga killar som kliver in i en bra miljö och kommer utvecklas stort med de andra, säger Lasse.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link