Hoppa till sidans innehåll
Foto: IDRE FJÄLL & NISSE SCHMIDT AGENCE ZOOM

Ludvig Fjällström vinner världscupen i Idre Fjäll

13 DEC 2020 14:35
På söndagen avslutades puckelvärldscuphelgen i Idre Fjäll med ytterligare en riktigt fin svensk insats. Ludvig Fjällström, Åre SLK, tog sig genom hela parallellträdet och till sist såg vi honom stå på pallen för första gången i karriären.
  • Uppdaterad: 13 DEC 2020 14:35

Det var lite osäkert om tävlingen skulle genomföras eftersom dimman skulle säga sitt, men efter att dimman dragit in och satt paus mitt i tävlingen lättade det och tävlingen fortsatte.

Ludvig ställdes till slut mot australiensaren Matt Graham i finalen. En final som aldrig kördes. För dimman gjorde intrång på nytt. Då togs beslutet att stoppa tävlingen och dela på pallplatserna mellan åkarna i stora och lilla finalen. Något som inte hänt tidigare.

– Hela dagen har varit upp och ner. Först är jag så glad när jag inser att jag kommer vara topp två och göra personbästa, sen stoppas tävlingen och besvikelsen för att jag kanske skulle missa det ändå. Men sen löstes det så här och det känns ändå bra. Lite konstigt så klart, men jag är ändå glad. Det är en vinst, även om jag inte sett framför mig att min första vinst skulle se ut på det här sättet. Jag hade tänkt att jag skulle få tävla om den, och jag hade superbra känsla inför sista åket. Jag skulle få åka röd bana där jag trivdes bäst. Jag tänkte att nu har jag det, detta är chansen. Men jag är glad för det här ändå. Det känns bra att dela på det med Matt, vi är bra polare och det är kul att dela med honom, säger Ludvig.

Efter att Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, presterat på lördagen när han slutade fyra, tog Ludvig alltså över stafettpinnen på söndagen, för att visa att det svenska puckellaget hör hemma i världstoppen.

- Dimman gör att vi inte kan genomföra tävlingen. Då hölls ett möte med coacherna för att hitta ett sätt att genomföra tävlingen. Vi hade två alternativ. Antingen ställs tävlingen in eller så fullföljer vi den. Och detta var en lösning. Nu delas tredje och förstaplatsen mellan de som skulle åkt om tredje och förstaplatsen, och då vinner Ludde för han skulle åkt final. Det är hans första vinst i karriären och en vinst är alltid en vinst. Så är det. Han har faktiskt åkt till sig den här platsen. Att följa upp tredjeplatsen från Ruka på det här sättet är jättebra. Sen är vi också så nöjda att kunna genomföra tävlingen med tanke på väder och pandemi, säger sportchef Anders Olofsson.

Fullständiga resultat hittar ni här.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link