Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ludvig Fjällström / Fredrik Sätherberg

My på pallen och personbästa för Felix

25 JAN 2020 21:56
Helgen inleddes med dubbla tävlingar och svenska framgångar i både Europacup och världscup, när My Bjerkman stod på pallen och Felix Elofsson gjorde ett personbästa med en 4:e plats.
  • Skapad: 25 JAN 2020 21:56

Först var det Europacup i Font Romeu, Frankrike, där herrarnas tävling blev inställd på grund av dimma, men damtävlingen genomfördes och där var två svenska åkare med, båda tävlandes för Gefle Freestyle. My Bjerkman kom 2:a medan Hanna Hansson kom 13:e.

– Jag fick ner mitt åk bra och klarade båda hoppen som jag ville. Puckeln här passade mig bra och det var riktigt kul att åka idag, sa My efter tävlingen.

Senare på lördagen var det världscuptävling i Tremblant, Kanada, och där var sex svenska åkare redo. I herrtävlingen var fem svenskar laddade efter juluppehållet och fyra av dem tog sig vidare från kvalet in bland topp 16 som får köra finalen.

Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, tog sig vidare som 5:a, Albin Holmgren, Åre SLK, 8:a, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, 9:a, och Walter Wallberg, Åre SLK, 13:e. Ludvig missade finalen efter ett stökigt åk där han hoppat snett på båda hoppen och slutade 27:a.

Väl i final tog sig båda bröderna Elofsson vidare till superfinal och där knep Felix en karriärsbästa fjärdeplats. En fjärdeplats som bekräftar att Felix kan åka riktigt bra när allt sitter.

– Det är väldigt kul att få bekräftelse på att jag kan när jag bara fokuserar på rätt saker. Det har varit en tuff start på säsongen och jag har inte fått det att fungera som jag önskat, men vi har jobbat mycket under julledigheten och byggt upp en ny strategi som idag visade sig fungera. Att rikta fokus lite annorlunda än jag gjort tidigare och gå tillbaka till grunderna och de beteenden som ska bidra till en optimal prestation. Det är fantastiskt härligt när det faller på plats och jag bara kan slappna av, säger Felix. 

Även om han precis missade pallen är det inte något som skapar besvikelse för Felix, som är väldigt nöjd med sin prestation.

– Det är klart jag hoppades att någon skulle hamna bakom mig när jag stod där och väntade, men jag ska vara glad för det jag får och jag är väldigt nöjd med min insats. Så länge jag inte blockerar mig själv vet jag ju nu att jag kan, avslutar Felix. 

Oskar tappade kontrollen i sitt superfinal-åk, men han tog sig i mål och slutade 6:a, också det ett personbästa resultat i puckel, även om han sedan tidigare har en andraplats i parallellpuckel.

Walter slutade 13:e och Albin 14:e. I damernas tävling var Frida Lundblad, Gefle Freestyle, enda svenska startande, och hon gjorde sin första tävling för säsongen. Frida tog sig tyvärr inte vidare till final utan slutade 33:a efter kvalet.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link