Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Sätherberg

Nordamerikatouren börjar

24 JAN 2020 10:01
Efter ett välbehövligt juluppehåll är det äntligen dags för puckeltävling igen, och de tre närmsta helgerna är det tävling i Kanada och USA.
  • Skapad: 24 JAN 2020 10:01

Först ut är kanadensiska Tremblant där Walter Wallberg, Åre SLK, Ludvig Fjällström, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, Albin Holmgren, Åre SLK, och Frida Lundblad, Gefle Freestyle, är svenska åkarna på plats.

– Det känns riktigt bra att vara igång igen efter juluppehållet. Det är det är vi siktat på nu i fyra veckor snart, och efter lite bra träningsdagar i Åre ska det bli riktigt skönt att komma igång igen, säger Walter inför tävlingen.

Puckelbackar är så klart inte identiska med varandra, men just Tremblants backe har en speciell karaktär som skiljer den från andra puckelbackar på världscuptouren.

– Backen är väldigt platt, det är nog den plattaste backen vi har på hela touren. Sen är hoppen lite krångliga och det gör backen lite svårare, men generellt kan alla åka bra i den här backen. Lägstanivån på åkningen är väldigt hög i backen vilket kan bli krångligt i sig, men den har sin charm och sina svårigheter. Jag tror den kan passa mig relativt bra ändå för jag har åkt ganska bra i platta backar förut, fortsätter Walter.

Efter en stark inledning på säsongen där de svenska åkarna har placerat sig i topp på både världscupen och i Europacupen är förhoppningarna om fortsatta framgångar så klart höga, men det gäller att inte låta det ta överhand. När åkningen sitter kommer framgångarna på köpet.

– Målet med helgen är att ta sig till superfinal och det är det jag kommer sikta på under hela världscupsäsongen. Det är mitt stora mål den här säsongen, att vara i superfinal varje tävling, och ibland kanske också någon pallplats om jag bara fokuserar på mina åk, avslutar Walter.

På lördag börjar kvalen 15.20 och du kan följa det via FIS livetiming. Sen drar finalerna igång 19.30 och det följer du enklast på SVT play eller via Eurosport player.

Hela programmet hittar du här.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link