Hoppa till sidans innehåll
Foto: SVT

Oskar Elofsson 4:a i Idre Fjäll

12 DEC 2020 12:26
Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, gjorde personbästa resultat på världscupen i Idre Fjäll. En fjärdeplats säkrades i superfinalen efter strålande åkning av "Ogge".
  • Uppdaterad: 12 DEC 2020 12:26

Oskar hade sällskap i finalen av Ludvig Fjällström, Åre SLK. Två svenska åkare i topp 16 som på lördagen åkte för att ta sig in i superfinalen. Båda var nära, men marginalerna var bara på Oskars sida när han som ensam svensk tog sig vidare på en sjätteplats. 

Väl i superfinal lämnade Oskar allt i backen. Det gick fort, det hoppades stort, och han höjde sig två placeringar till en personbästa fjärdeplats.

– Allt fungerade, paketet satt. Hoppen var på plats och jag tyckte jag åkte bra. Jag åkte ganska fort även om jag kanske kunde åkt lite snabbare, men hoppen och åkningen satt bra. Nu hoppas jag att jag slipper första rundan i parallellen så jag har lite extra kraft i benen imorgon, säger Oskar efter tävlingen. 

Ludvig slutade på en åttondeplats och ligger därmed rankad femma i den totala världscupställningen. Oskars reslutat gjorde att han nu är rankad som nummer tio i totalen.

Albin Holmgren, Åre SLK, slutade 22:a, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, 28:a, My Bjerkman, Gefle Freestyle, 32:a, Moa Gustafsson, Värmdö Freestyle Mogul Team, 36:a, Filip Gravenfors, Åre SLK, 38:a, Linus Öjelind, Luleå Freestyle, 47:a, Robin Olgård, Åre SLK, 51:a, Emil Holmgren, Åre SLK, 52:a och Marcus Rutgersson, Åre SLK, 54:a.

Nu återstår en parallellpuckeltävling i Idre, och parallellpuckel har visat sig vara Oskars starkaste gren.

I eftermiddag körs första rundorna i parallell 14:15, och du följer det på SVT och Eurosport player.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link