Hoppa till sidans innehåll

Stegfeldt på pallen i totala cupen

27 FEB 2020 07:31
Rasmus Stegfeldt, Landskrona SC, slutade på en total tredjeplats i puckelåkarnas Europacup. Det stod klart efter avslutningen i finska Taivalkoski, där Rasmus var femma första dagen och säkrade sin pallplats.
  • Uppdaterad: 27 FEB 2020 07:31

– Det känns riktigt bra nu, har varit en intensiv säsong så det var grymt skönt att få kliva upp på pallen när sista tävlingen var avklarad, sa Rasmus efter att han fått tagit mot sitt pris.

Under den här säsongen har Rasmus varit jämnheten personifierad i Europacupen. Han inledde på bästa sätt med att vara två i andra tävlingen i schweiziska Airolo, följde sedan upp med bland annat en seger i franska Font Romeu. Vid de tillfällen som Stegfeldt inte varit på pallen har han ändå legat i topp i majoriteten av tävlingarna och kontinuerligt samlat poäng.

Egentligen var det bara vid tävlingarna på hemmaplan i Duved som han inte riktigt nådde upp till sin fulla kapacitet. Men efter det har Rasmus bland annat tre fjärdeplatser, en femteplats. Totala cupen vanns av Finlands Mika Mustonen med 698 poäng, fransmannen  Marius Bourdette tvåa med 599 och sedan Rasmus trea med 550 poäng.

Filip Gravenfors, Åre SLK, gjorde en suverän avslutning i Finland där han i parallellpuckeln körde in på fjärde plats, vilket gav honom tillräckligt med poäng för att i den totala cupen landa på en femteplats.

– Känns bra, hade många bra åk och det känns bra att kunna avsluta den här touren med en riktigt bra placering, sa Gravenfors.

På damsidan var My Bjerkman den svenska åkare som lyckades bäst i totalen med en sjundeplats. I Taivalkoski var My nionde dam första dagen och sedan elva i parallellpuckeln.

Pallen herr och damer EC 2020

 

Damernas totala cup vanns i överlägsen stil av Anastassiya Gorodko från Kazhakstan som under säsongen vunnit vid elva tillfällen och samlade ihop 1450 poäng. Tvåa var holländskan Jenneke Berghuis och trea fransyskan Fantine Degroote, 

Resultat Europacupen Taivalkoski:

https://www.fis-ski.com/DB/general/event-details.html?sectorcode=FS&eventid=45276&seasoncode=2020


Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link