Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ski Team Sweden Moguls

Zermattläger med specialkompetens

11 OKT 2020 10:36
De senaste tre veckorna har stora delar av landslaget varit på träningsläger i Zermatt, Schweiz. Det har varit försäsongsläger, men inte på samma sätt som det brukar vara.
  • Uppdaterad: 11 OKT 2020 10:36

Landslaget har nämligen haft extra stöd från Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) ocn Riksidrottsförbundet under lägret. En fysioterapeut och en kock har varit med och hjälpt laget med sina förberedelser av kropp och kosthållning i Zermatt.

- Vi har lärt oss massor, det har varit en enorm hjälp, både att få i sig rätt kost men också att vi har kunnat fokusera på träning hela tiden och inte behöva lägga så mycket tid på annat, säger Ludvig Fjällström om stödet.

Kocken Tom Forsberg har lagat mat åt laget och fysioterapeuten Britta Kockum har behandlat åkarna. Men deras specialkunskap har inte bara varit stöttning under lägret.

- Testerna vi gjort med SOK har också gett bättre förståelse för hur ofta och mycket man ska dricka. Plus att vi individuellt har lärt oss hur vi reagerar på bland annat mat och socker. Det är sånt vi redan nu applicerar i vardagen för att hålla nivåerna rätt och få ut så mycket som möjligt av både träning och återhämtning, fortsätter Ludvig.

Träningslägret har inte haft optimala väderförhållanden så det har inte blivit lika mycket tid i backen som planerat, men laget känner ändå att de tar med sig mycket in i säsongen. Mycket tack vare det extra stödet från SOK och Riksirottsförbundet.

- Det är så klart trist med så få dagar i backen men dom vi hade har i all fall varit riktigt bra, avslutar Ludvig.

Stöttningen med kock Tom Forsberg och utbildning i kosthållning har inneburit en tvådagarsutbildning i Åre, och efter Zermatt fortsätter han följa med till läger i Idre Fjäll och sen världscupen i Deer Valley.

Samtidigt som fysioterapeut Britta Kockum har varit med på lägret i Zermatt har hon täckt upp för Ewa Heidvall som vi välkomnar som nytillskott i lagets fysioterapeut-team.

Ewa hade inte möjlighet att vara med i Zermatt men hon kommer följa och arbeta med åkarna i fält på läger och tävlingar under både den här säsongen och nästa säsong.

Laget är nu hemma från Schweiz och redan nästa vecka är det dags för ett nytt läger. I Idre Fjäll, som också står som värdar för världscupen 11-13 december.

Skribent: Erik Danielsson
Epost: Adressen Gömd

HUVUDSPONSOR

LAGPARTNERS

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
Idrottslyftet
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link