Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Fredrik Sätherberg

Fyrdubbla svenska pallplatser på EC-premiär i Duved

31 JAN 2021 19:22
I helgen var backen i Duved arena för säsongens första Europacuptävling. Direkt visade det svenska laget att de är att räkna med även i år när My Bjerkman och Filip Gravenfors stod på pallen på både lördagen och söndagen.
  • Skapad: 31 JAN 2021 19:22

Det svenska EC-laget har flera säsonger legat högt upp med många pallplatser utspritt på många åkare på både dam och herrsidan, och det verkar inte bli någon skillnad i år.

My Bjerkman, Gefle Freestyle, och Filip Gravenfors, Åre SLK, var först ut med svenska EC-pallplatser i år. My klev upp på en andraplats och Filip slutade trea på lördagen och på söndagen var det omvänt resultat. My blev då trea och Filip tvåa. Fyra pallplatser på två tävlingsdagar alltså.

– Det kändes jättebra och kul. Det som kändes bra var att jag fick ner helåk både på kvalet och finalen när det inte gick så bra förra helgen. Jag fick till hoppen och tog mig ner ganska stabilt. Så jag är väldigt nöjd, sa My efter lördagens tävling.

Filip som blev tvåa på söndagen var så klart också nöjd med sin tävlingshelt.

– Så klart kändes det superbra att starta Europacup med en pallplats. Jag hade lite svårigheter i kvalet men fixade till det i finalen. Säsongen har startat väldigt bra för mig och jag ser fram emot de andra tävlingarna. Dessutom var det väldigt kul att det gick så bra för Sverige på hemmaplan då det var många som kom till final och gjorde bra resultat. Jag har fokuserat mycket på att hålla mig till en plan och åka lite mer säkrare åk, så det är superkul när det funkar bra, sa Filip efter helgen.

Det var många svenska åkare som var på plats i Duved och samtliga resultat från helgen hittar du här.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link