Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Laguttagning klar - de tävlar på världscupen i Ruka och Idre Fjäll

24 NOV 2021 08:00
Puckelväldscupen inleds i finska Ruka och fortsätter sedan med svenska hemmatävlingen i Idre Fjäll helgen efter. Nu är det klart vilka åkare som ska representera Sverige vid de två första världscuptävlingarna.
  • Uppdaterad: 24 NOV 2021 08:00

4 december drar världscupen igång i Ruka. Helgen efter är det dubbla tävlingar i Idre Fjäll, och laguttagningen är nu klar för båda tävlingarna.  

Till Ruka skickas Ludvig Fjällström, Åre SLK, Walter Wallberg, Åre SLK, Albin Holmgren, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, och Emil Holmgren Åre SLK.  

Walter inledde säsongen med dubbla pallplatser på FIS-tävlingen i Idre Fjäll i helgen, och han tar med sig det in i världscupspremiären. 

- Mitt enda fokus är att sätta ner mina åk. För jag vet att om jag gör mina åk så bra jag kan så vet jag att det leder till bra resultat, säger Walter. 

Nästa stopp för världscupen är Idre Fjäll. 11 december är det puckel och 12 december parallellpuckel. Till den tävlingen är en större trupp uttagen.  

Förutom truppen som tävlar i Ruka är även Filip Gravenfors, Åre SLK, Robin Olgård, Åre SLK, Linus Öjelind, Luleå FF, Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski-Club, och Frida Lundblad, Gefle Freestyle, uttagna.  

Frida, som precis har inlett sin hoppträning för säsongen eftersom hon nyligen avslutat en knä-rehabilitering, ser fram emot att komma tillbaka till Idre Fjäll med fler träningstimmar i ryggen. 

- Innan Idre ska jag ha hunnit träna mer så jag känner mig säkrare på mitt åk. Det finns också många småsaker som jag vill förbättra till dess, säger hon.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link