Hoppa till sidans innehåll
Foto: Anders Olofsson

Ludvig Fjällström - fjärdeplats i Deer Valley

05 FEB 2021 22:28
Världscuptävlingarna i Deer Valley är över för denna gång och bäst gick det för Ludvig Fjällström, Åre SLK, som på torsdagen slutade på en stark fjärdeplats.
  • Skapad: 05 FEB 2021 22:28

Inför torsdagstävlingen låg Ludvig på en delad ledning i den totala världscupen, men efter tävlingen höll han ensam ledning.

Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, och Albin Holmgren, Åre SLK, missade precis att kvala in bland topp 16 som fick åka final på torsdagen. De slutade 17:e och 18:e. Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, slutade 21:a.

I fredagens parallelltävling fortsatte Ludvig åka snabbt och bra som han gjort hela säsongen. Tyvärr fick han framåtvikt i kvartsfinalen och blev utslagen mot Kosuke Sugimoto från Japan.

– Det var trist, det kändes som att jag blev bättre hela dagen. Men i kvarten började jag tippa fram och jag har sett en hel del obehagliga krascher idag så jag vågade inte riktigt trycka fram kroppen. Det var lite onödigt men gjort är gjort, sa Ludvig till SVT efter sitt åk.

Även Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, presterade bra på fredagen och fick möta kanadensaren Mikaël Kingsbury i kvartsfinalen. Oskar pressade den regerande världsmästaren, men poängen föll på Kingsburys sida och Oskar var utslagen.

Efter åket var Oskar mycket nöjd med sin prestation, och han rankade sitt åk som ett av de bästa han någonsin gjort.

– Jag hade mycket bättre attityd idag. Igår saknades det lite attityd och power i första hoppet. Och på något sätt kom det väl fram lite mer när det var parra. Idag föll allt på plats. Idag lämnade jag allt i backen. Det åket jag hade mot Kingsbury kan nog varit mitt bästa åk någonsin, i alla fall i den här backen. Man är ändå lite glad att se honom tillbaka på tronen. Han är ju bäst, säger Oskar efter tävlingen.

Felix Elofsson och Albin Holmgren blev båda utslagna i sina sextondelsfinaler av Brodie Summers från Australien och Ikuma Horishima från Japan.

Samtliga resultat från världscupen hittar du här.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link