Hoppa till sidans innehåll
Foto: Filip Gravenfors

My Bjerkman på pallen - säkrade tredjeplatsen i totala EC

03 MAR 2021 23:29
My Bjerkman, Gefle Freestyle säkrade tredjeplatsen i den totala Europacupen när hon slutade trea i Airolo på onsdagen. Lagkamraten Linus Öjelind, Luleå FF, tog också en tredjeplats.
  • Uppdaterad: 03 MAR 2021 23:29

Det var på säsongens sista Europacupstop som de båda svenska åkarna lyckades stå på pallen en sista gång. My har hunnit med fem pallplatser under säsongen, och även hon var lättad att avsluta EC-säsongen så bra. 

– Dagen började faktiskt inte på topp eftersom jag inte fick till ett enda åk på träningen. Så humöret var verkligen inte bra inför kvalet. Men jag bestämde mig för att bara ta det lugnt och ta mig ner. Det gick bra och i kvalet låg jag tvåa, det ändrade mitt humör rejält och jag blev lite mer taggad på att köra. Det slutade på en tredjeplats till sist och det är jag väldigt nöjd över då det inte var det jag förväntade mig i början av dagen, sa en lättad My efter dagen.

Det gjorde att My slutade trea i den totala Europacupen och därmed bäste svensk i totalen.

Linus pallplats var hans andra EC-pall och han var väldigt nöjd efter tävlingen.

– Det känns otroligt skönt. Det är verkligen en lättnad eftersom jag har haft det tungt de senaste tävlingarna. Nu fick jag verkligen allt på plats. Äntligen. Och fick stiga upp på pallen. Så det är mest en lättnad men jag är samtidigt väldigt glad, sa han efter tävlingen. 

Alla resultat för de svenska åkarna hittar ni här: dam / herr

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link