Hoppa till sidans innehåll
Foto: Värmdö Freestyle MT

Ny träningsanläggning på Värmdö - med puckelfokus

05 JUN 2021 20:56
Värmdö kommer få en ny träningsanläggning för puckelåkare. Anläggningen ska användas året runt för både hopp- och allsidig träning och beräknas stå klar våren 2022.
  • Skapad: 05 JUN 2021 20:56

På norra Värmdö ligger Lillsveds Idrottsfolkhögskola. Där ska nu en träningsanläggning med puckelinriktning byggas. Det är en satsning mellan puckelklubben Värmdö Freestyle MT och folkhögskolan.

– Vi har jobbat för det här i tre år och äntligen har vi kommit fram till byggstart. För vår klubb och våra åkare är det här en fantastisk möjlighet att få bra träning på hemmaplan. Vi tror också att det här kommer ge inspiration till fler klubbar med puckelverksamhet i Stockholm. Vi har redan fällt träd och på måndag börjar markarbetet, säger Robert Hansson som är ledare i Värmdö Freestyle MT.

Täningsanläggningen kommer bland annat att användas av de elever som går på puckelinriktningen på Gustavsbergs gymnasium.

En bild på området idag

Det är en riktad puckelsatsning för att erbjuda åkare möjlighet att träna på hopp med landningskudde. Men den kommer också ha flera andra träningsmöjligheter som gör attraktionsvärdet högt för många fler än puckelåkare.

Anläggningen kommer ha ett parkour- och träningsområde, två marksänkta trampoliner och crossfitinspirerat utegym. Det ska erbjuda en mångsidig träning för puckelåkare men det ska också attrahera fler atleter. 

– Även om vi bygger för att erbjuda åretruntträning för puckelåkare hoppas vi att det även kan locka många andra att komma och träna. Vissa delar kommer vara öppna för allmänheten, som crossfit- och parkourdelen. Men hopp och trampoliner kommer vara öppna när det finns en organiserad träning. Klubbar kommer kunna kontakta Lillsved för att få utbildning i hur de ska använda den utrustningen, fortsätter han. 

Eftersom att anläggningen ska kunna användas året runt byggs det ett hopp med landningskudde istället för ett vattenhopp.

– Hade vi byggt ett vattenhopp hade vi kortat ner perioden avsevärt. Nu kan vi hoppa året runt. Om det finns snö kommer hoppet vara ett snöhopp med landningskudde.

Vi hoppas att hoppet är klart till september-oktober och då kommer vi träna med våra åkare. Men helt klart kommer det vara på våren 2022, avslutar Robert.

Anläggningen beräknas kosta 4,1 miljoner kronor. Hundra tusen har klubben tillsammans med sponsorer bidragit med. Resterande pengar kommer från Allmänna arvsfonden och RF-SISU.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link