Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Andrey Kulagin/FIS

Styrkebesked på VM inför världscupfinalen i Kazakstan

09 MAR 2021 22:33
VM är över för den här gången och även om det inte blev någon medaljutdelning stod det svenska laget för en stark insats. Nu laddar de om för världscupfinal i samma backe.
  • Uppdaterad: 09 MAR 2021 22:33

Backen i Shymbulak strax utanför Almaty i Kazakstan var tuff. Under mästerskapet straffade den minsta misstag och flera nationers toppåkare blev utslagna samtidigt som andra tog chansen att skrälla.

Av de svenska åkarna gick det bäst för Ludvig Fjällström, Åre SLK, och Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club. Ludvig visade att hans tredjeplats i den totala världscupen inte är en slump. På måndagen tog han sig vidare från kvalet och var på håret att ta sig vidare in i superfinalen när han slutade sjua. 

– Det var trist. Det var så pass nära men jag hade två misstag i mitten så jag förstår vad de gjorde poängavdrag på. Men när det är så där nära så känns det som att det lika gärna kunde gått in, sa Ludvig efter tävlingen. 

Albin Holmgren, Åre SLK, slutade 11:a på måndagen, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, 12:a, och Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, 26:a.

På tidagen fortsatte mästerskapet med parallellpuckel. Där tog Oskar, som tidigare stått på pallen i parallellpuckel, ett kliv upp. Han tog sig genom utslagningsstegen och stod till slut i kvartsfinal mot världscupledande australiensaren Matt Graham. 

Oskar laddade på som han brukar och åkte med hög fart, men inför andra hoppet tappade han kontrollen och var tvungen att åka runt hoppet istället. Men det var en nöjd Oskar som slutade på en åttondeplats. 

– Jag har inte riktigt fått ihop det sen jag kom hit, varken på träning eller igår. Så jag är nöjd att det gick så bra som det ändå gjorde idag. Jag fick en bra start i sista åket. Jag kom ut bra i första hoppet. Sen ökade jag tempot och när jag kom in i de tightare partiet började det vobbla och jag fick åka runt andra hoppet för att rädda mig själv, sa Oskar efter tävlingen.

Albin slutade 16:e, Ludvig 17:e och Felix 40:e och därmed var årets mästerskap avslutat. Men tävlingarna i Kazakstan är inte slut för det.

I helgen är det nämligen dags för världscupfinal i samma backe. Det svenska laget laddar om för att avsluta världscupsäsongen på topp med parallellpuckel på söndag, 08:00. Missa inte det.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link