Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nisse Wersén och Rasmus Stegfeldt

Svensk succé i Idre Fjäll - två pallplatser för Walter Wallberg

22 NOV 2021 21:22
Helgens puckeltävling, FIS Open i Idre Fjäll, var historisk på flera sätt. Både rekordstort antal deltagare och ett helt unikt domarupplägg. Dessutom svenskt på pallen båda dagarna.
  • Skapad: 22 NOV 2021 21:22

För att hinna med runt 170 deltagare i dam- och herrklassen var tävlingen tvungen att genomföras med dubbla domaruppsättningar. En åkare kunde därför bedömas medan en annan stod och väntade på sina poäng.  

– Det blev en klanderfritt arrangerad tävling som genomfördes på ett tidigare helt oprövat sätt. Med så många nationer och åkare på plats här i Idre Fjäll för att kicka igång säsongen kunde vi knappt önskat mer. Och dessutom svenskt på pallen båda dagarna. Jag är mycket nöjd, säger sportchef Anders Olofsson.

Walter Wallberg, Åre SLK, gjorde tävlingspremiär efter att ha rehabiliterat en knäskada och varit borta från tävling i 22 månader. Därför var återkomsten med besked när han slutade tvåa på lördagen och trea på söndagen. 

– Det gick jäkligt bra att tävla igen. Självklart var det lite nervöst. Jag ville ju prestera och har åkt extremt bra på träning och är på den nivå jag vill vara. Jag litar på min åkning och vet vad jag kan göra. Jag försöker bara att fokusera på att sätta ner mina åk och en förutsättning för det är att jag litar på mitt knä, vilket jag verkligen gör, säger Walter efter tävlingen.  

Även på damsidan blev det en svensk återkomst med Frida Lundblad, Gefle Freestyle, i spetsen. Frida har också rehabiliterat återkommande knäskador och är nu äntligen tillbaka i tävlingsbacken.

Frida kom 18:e på lördagen och slutade därför strax utanför de 16 finalplatserna. Men Frida såg helgen lite som en uppvärmning.

– Den här tävlingen såg jag som en träningstävling för mig. Två åk innan tävlingen började jag göra trick för första gången efter skadan, så det var väl inte de bästa förberedelserna. Trots det kändes de bra att få tävla igen. Jag känner mig glad att jag satte mina åk på tävlingen, säger Frida efter tävlingen.

Kompletta resultatlistor hittar ni här:
Damer lördag
Herrar lördag
Damer söndag
Herrar söndag

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link