Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Svenskt i topp inför kommande världscup och Europacup

04 FEB 2021 07:00
Världscupen och Europacupen fortsätter med svenskt i topp. Ludvig Fjällström leder världscupen, Filip Gravenfors leder herrarnas Europacup och My Bjerkman ligger tvåa i damernas Europacup inför veckans puckeltävlingar.
  • Uppdaterad: 04 FEB 2021 07:00

Först ut är världscupen som nu har kommit till puckelcentrum Deer Valley, USA. Puckelbacken med stort P. 

Backen i Deer Valley är något extra. Det är verkligen en backe som sållar ut agnarna från vetet och bara låter de allra bästa kliva upp på pallen. Precis som bland andra Felix Elofsson, Landskrona Ski Club, Walter Wallberg, Åre SLK och Ludvig Fjällström, Åre SLK gjort.

Ludvig och lagkamraterna Albin Holmgren, Åre SLK, Felix och Oskar Elofsson, Landskrona Ski-club, har varit i Deer Valley i ett par dagar och tränat inför tävlingen som drar igång idag, torsdag. 

– Det känns grymt att vara tillbaka. Det är en lång och tuff backe så det gäller att komma igång med kroppen och vänja sig vid att det är lite längre åk här. Men backen är bra och jag har fått ner det jag hade tänkt med dagen så det känns superbra, sa Ludvig efter första träningspasset.

Ludvig har stått på pallen vid samtliga inledande världcupstopp och har med det klivit upp i ledningen i den totala världscupen.

Tävlingarna börjar på torsdagen med världscup i Deer Valley. Du kan följa kvalet på FIS live timing (herrar, damer) och sen ser du finalerna 21:55 på SVT play.

I morgon fredag är det parallellpuckel med finaler klockan 20:25 på SVT play. Hela programmet hittar du här

På fredag är det även Europacup som fortsätter efter premiären i Duved förra helgen. Där har Filip Gravenfors, Åre SLK, tagit ledningen i herrarnas Europacup och My Bjerkman, Gefle Freestyle, ligger tvåa i damernas Europacup.

Förra helgen stod både My och Filip på pallen båda tävlingarna, något som stärkte deras självförtroende.

– Från det här går jag vidare väldigt nöjd och glad. Jag känner mig redo och taggad inför kommande tävlingar i Finland, sa My efter helgen.

Fredagens EC-tävlingar från Taivalkoski, Finland, börjar med kval 15:15 och finaler 18:00. På lördag är det sen kval 13:15 och final 16:00.

Efter helgen fortsätter tävlingarna i Taivalkoski på måndag och tisdag med kval 15:15 och final 18:00 båda dagarna. Följ tävlingarna via FIS live timing.

Hela programmet för Taivalkoski hittar du här

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link