Hoppa till sidans innehåll
Foto: Felix Elofsson

Walter och Ludvig tog sig till final i vc-premiären i Ruka

04 DEC 2021 17:32
Världscupens premiär i finska Ruka är genomförd och det blev blandade framgångar för de svenska åkarna. Walter Wallberg och Ludvig Fjällström tog sig till final.
  • Uppdaterad: 04 DEC 2021 17:32

I veckan inför tävlingen har Ruka fått stora mängder snö. Det har gjort att backen varit mjuk under de inledande träningarna, men den har hållt sig fin inför tävlingen. 

Sex svenska åkare startade och efter kvalet var det Walter Wallberg, och Ludvig Fjällström, båda från Åre SLK, som tog sig till final. 

Walter gick ut hårt i sitt finalåk. Han satte första landningen och åkte snabbt i mittenpartiet. Ett åk som gav honom en åttondeplats.

– Jag hade ett riktigt bra finalåk på gång, men jag satte mig lite i landningen på andra hoppet och det var nog det de drog av på. Lite synd men jag är ändå nöjd med en åttondeplats efter att ha varit borta så länge från tävling, sa Walter efter tävlingen. 

Walter har varit skadad och har därför varit borta från världscuptävling i nästan två år.

– Det var roligt att tävla i världscupen igen, sen är det så klart lite nerv eftersom det är första världscupen på 22 månader och eftersom man alltid vill göra det bra i premiären. 

Ludvig tog sig vidare från kvalet som femma men efter finalåket där han fick 74.96 poäng, tappade han placeringar och slutade 12:a.

– Jag hade en miss i en landning men jag trodde ändå på lite bättre resultat för jag var nöjd med resten. Jag satte den landningen varje gång på träning så jag förstod inte riktigt vad som hände när jag landade. Det var som om backen slog tillbaka. Men sjukt kul att vara igång och jag tar med mig ett bra kval till nästa tävling, säger Ludvig efter tävlingen.

Albin Holmgren, Åre SLK, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club och Emil Holmgren, Åre SLK tog sig inte vidare från kvalet. De slutade 27:a, 30:e, 34:e och 50:e.

Samtiga resultat hittar ni här.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link