Hoppa till sidans innehåll
Foto: Harald Marbler

Walter Wallberg tillbaka på vc-pallen - tvåa i Alpe d'Huez

18 DEC 2021 15:44
Världscuphelgen i Alpe d’Huez avslutades med parallellpuckel på lördagen. Walter Wallberg och Ludvig Fjällström tog sin vidare från kvalet och Walter tog sig hela vägen till pallen.
  • Skapad: 18 DEC 2021 15:44

Walter tog sig in till åttondelsfinalerna som trea i kvalet och Ludvig som sexa. Det gjorde att de kom på samma halva i trädet och möttes i kvartsfinalerna efter att de båda slagit varsin kanadensare.

Walter kom lite efter i sin åttondelsfinal mot Gabriel Dufresne, CAN, men trots det var det Walter som tog sig vidare till kvartsfinal.

I Ludvigs åttondelsfinal föll både han och Elliot Vaillancourt, CAN, men eftersom Vaillancourt åkte utanför sin bana blev han diskad och Ludvig tog sig vidare.

Därmed möttes Ludvig och Walter i kvartsfinal. I kvarten föll Ludvig i mittenpartiet medan Walter lyckades hålla ihop det och ta sig till semifinal.

– En tuff vecka, och extra tuff avslutning. Men jag gav allt jag hade och det ska bli skönt att vila, sa Ludvig efter tävlingen. 

Där mötte han Ikuma Horishima, JPN. Både Walter och Ikuma straffades i mittenpartiet, men eftersom Walter bara åkte ur sitt spår medan Ikuma föll var det Walter som tog sig till final och därmed säkrade han medalj.

Den tuffa backen fortsatte sedan skörda offer när det var dags för final.

I finalen kom Walter ur balans inför första hoppet och tvingades åka bredvid hoppet. Han slutade tvåa och var tillbaka på världscuppallen.

– Jäkligt kul att vara tillbaka, det var länge sedan sist. Lite synd med finalen att fastna innan första hoppet, men det är en tuff backe och den har tagit på kroppen. Nu ska det bli skönt med lite julvila, sa Walter efter tävlingen.

Ludvig slutade 8:a, Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, 21:a, och Albin Holmgren, Åre SLK, 30:e. Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, valde att stå över lördagstävlingen för att vila kroppen.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link