Hoppa till sidans innehåll
Foto: Harald Marbler

Walter Wallberg trea i puckelcupen efter VC-finalen

18 MAR 2022 20:57
Säsongen 21/22 har varit en strålande säsong för Walter Wallberg. Under säsongen har det radats upp pallplatser och efter att han blev trea finalen i Megève säkrades också tredjeplatsen i puckelcupen.
  • Uppdaterad: 18 MAR 2022 20:57

Inför tävlingen låg Walter trea i puckelcupen. Det gjorde att han var direktkvalificerad in bland topp 16 i finalen. 

Walter gjorde ett snabbt och tekniskt snyggt åk och tog sig till superfinal som tvåa, strax bakom Mikaël Kingsbury från Kanada. 

I superfinalen visade Walter att han är en av de allra snabbaste. Det var ett riktigt snabbt och nära inpå perfekt åk. Men han landade lite galet i andra hoppet och det gjorde att både Kingsbury och Ikuma Horishima från Japan kunde slå honom.

– Jag är nöjd med dagen, det var en fantastiskt rolig tävling. Det är alltid kul att tävla på kvällen med bra publik. Men jag hade mer att ge, jag missade lite på andra hoppet där jag tappade poäng. Men jag hade bättre teknikpoäng än både Horoshima och Kingsbury, men annars är jag nöjd även om jag börjar bli lite trött på att komma trea nu, sa Walter efter tävlingen. 

Resultatet gjorde att Walter därmed säkrade sin tredjeplats i puckelcupen. Han ligger även trea i totala puckelcupen (både parra- och singelpuckel) och i parallellpuckelcupen inför morgondagens parallelltävlingar. 

– Kul att komma trea i totala cupen. Efter att ha kommit tillbaka efter skada, haft det lite tuft i början och sen få så här många pallplaceringar och dessutom guldet från Peking är ju en fantastisk säsong, sa Walter.

Även Ludvig Fjällström, Åre SLK, tog sig vidare till superfinalen som sexa efter ett av sina klassiskt samlade åk. Sen i superfinalen putsade han till åket ytterligare och slutade precis utanför pallen på en fjärdeplats.

– Det kändes rätt bra idag. Det var en otroligt kul tävling och bra avslutning på singelsäsongen. Det var kul att få till ytterligare en superfinal, sen att det blir fjärde fjärdeplatsen på rad är ju lite segt men det känns som att i och med att jag har lite lättare trick så kommer så långt jag kan på dem. Det krävs något varv till innan jag är uppe på topp tre men jag följde min plan och är nöjd med mina åk, sa Ludvig efter tävlingen. 

Ludvig ligger 16 poäng bakom Walter i parallellcupen inför morgondagens tävling när säsongens sista världscup ska köras innan laget åker hem för att tävla i nationella mästerskap.

Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, kvalade också in bland topp 16 och slutade 11:a. 

Tyvärr lyckades inte Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, ta sig vidare från kvalet och slutade 15:e.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link