Hoppa till sidans innehåll
Foto: AMM All Mountain Masters (AMM) arrangeras av Åre Freestyle.

All Mountain Masters – ny tävling för barn och ungdomar!

18 OKT 2022 15:26
Den 24–26 mars 2023 arrangerar Åre Freestyle All Mountain Masters, en freeride- och slopestyletävling för åkare i åldern 7–16 år. Ett prefekt tillfälle att tävla för första gången! Dessutom finns andra bokningsbara aktiviteter för hela familjen.
  • Skapad: 18 OKT 2022 15:26

All Mountain Masters (AMM) är ett nytt tävlingsformat för barn och ungdomar som älskar park och friåkning. Tävlingen är inte en del av Svenska Skidförbundets nationella tävlingsserier utan vänder sig till den skid- och snowboardåkande familjen som är sugen på en helg fullproppad med spännande aktiviteter. Evenemanget passar alla som är nyfikna på park- och friåkning, oavsett om AMM innebär tävlingsdebut eller inte.  

Tävlingen arrangeras av Åre Freestyle där flera professionella skidåkare är aktiva tränare, bland annat Henrik Winstedt, David Kantermo och Sverre Liljequist.   

– Vi är ett gäng passionerade åkare och föräldrar här uppe som delar glädjen med våra barn. Genom att arrangera AMM hoppas vi sprida den glädjen till fler kids, att dom skall sporra och peppa varandra helt enkelt, säger Sverre Liljequist och fortsätter:  

– Det känns därför helt rätt att starta AMM och bjuda in till grymt häng och kul skidåkning i Åre för alla typer av åkare.  

Tävlingsformatet är perfekt för den som kanske är nyfiken på att börja tävla men ännu inte vågat ta steget. Evenemanget vänder sig till hela familjen där åkglädje, gemenskap och upplevelser som förenas i sann ”freeride spirit” står i fokus. Förutom freeride- och slopestyletävling arrangeras en bankett för alla åkare och bokningsbara aktiviteter så som lavinkurs, åkning med kända åkare, pryltest eller hoppträning på JumpYard ingår i anmälningsavgiften.  

Som åkare kan man välja om man vill delta i båda grenarna, freeride och slopestyle, eller om man bara vill köra en av dem. För att skapa extra god stämning har Åre Freestyle bjudit in rutinerade speakers från NM i Riksgränsen, Felix ”Felkan” Lundin och hans kollega Julius Aspman som kommer ta hand om snacket under tävlingarna.  

Program

Fredag (eftermiddag)   
Tävling, slopestyle  

Lördag  
Tävling, freeride  
Prisutdelning och bankett  

Söndag  
Bokningsbara aktiviteter  

Fullständigt program och länk till anmälan finns på allmountainmasters.se 

Vid frågor, kontakta   
Johan Theolin 
Telefon: 070-714 16 00 
E-post: This is a mailto link  

Sverre Liljequist  
Telefon: 070-482 99 90 
E-post: This is a mailto link  

LÄS MER: Pressmeddelande All Mountain Masters.

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link