Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Bröderna Elofsson tillbaka på start i Deer Valley - sista världscupstoppet innan OS

12 JAN 2022 18:24
13-14 januari är det sista världscupstoppet den här sidan de olympiska spelen. Två tävlingsdagar på puckelvärldens storscen i Deer Valley – och bröderna Oskar och Felix Elofsson är tillbaka i backen.
  • Skapad: 12 JAN 2022 18:24

Med tävling både 13 och 14 januari har puckelåkarna två sista chanser att vässa tävlingsformen innan OS i Peking, Kina. 

Tävlingarna är i Deer Valley, USA, som är puckelvärldens centrum. Backen är en av de tuffare på världscuptouren, samtidigt som stämningen brukar bli något utöver det vanliga. 

Bröderna Oskar och Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, stod över tävlingarna i Tremblant förra helgen, men nu är de tillbaka på start. Redo att tävla om den sista OS-platsen i det svenska laget.

– Jag mår prima, känns riktigt bra att vara tillbaka efter att ha fått se förra tävlingen på TV. Deer Valley är ju en favorittävling så det ska bli riktigt kul denna veckan, säger Felix innan tävlingen. 

Felix och hans yngre bror Oskar tävlar båda om att kvalificera sig till OS. Och tävlingarna i Deer Valley är deras sista chans. 

– Givetvis är läget spänt inför OS och timingen för nya skador och covid kunde egentligen inte varit sämre. Men det är alltid fantastiskt att vara tillbaka i denna backen och allting omkring den. För mig gäller det bara att gilla läget, njuta av att vara tillbaka på snö och försöka åka så absolut bra jag kan utifrån omständigheterna, säger Oskar inför tävlingen.

Förutom Oskar och Felix är det Walter Wallberg, Ludvig Fjällström och Albin Holmgren, alla tre åkandes för Åre SLK, som tävlar i Deer Valley.

Både torsdagens och fredagens finaler sänds på Viaplay med start 21:50. Kvalet följer du enklast via FIS Livetiming

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link