Hoppa till sidans innehåll

Dundersuccé för puckellaget – Tio pallplatser i totalcuperna

17 MAR 2022 20:13
Europacupen i puckel har nu avslutats för säsongen 21/22. Det har varit en framgångssaga som resulterade i tio pallplatser i de totala puckelcuperna.
  • Skapad: 17 MAR 2022 20:13

Sista tävlingarna i Livigno, Italien, är avgjorda och som flera tidigare Europacuptävlingar blev det även den här gången flera svenska pallplatser. 

I gårdagens puckeltävlingar kom Moa Gustafson, Värmdö Freestyle MT, tvåa.

– Det var en superrolig dag, backen är utmanande och svår men man blir mer och mer van. Mitt kval gick mindre bra men jag tog mig iallafall till final och fick revansch, sa Moa efter tävlingen. 

I herrarnas tävling var det Filip Gravenfors, Åre SLK, som vann före lagkompisen Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski-Club, som kom tvåa. 

– Eftersom att backen är ganska brant och svår så låg fokuset i att hålla det snyggt med få misstag, inte snabbt, vilket är lite annorlunda för mig. Men det funkade bra i kvalet så jag hade samma mål i finalen vilket resulterade i första plats. Sjukt kul att få stå där uppe med Ralle och att det även gick så bra för Moa, sa Filip efter tävlingen. 

Även Rasmus var väldigt nöjd med sitt resultat. 

– Jag lyckades samla ihop krafterna för att plocka ner ett snyggt åk i kvalet som fick höga poäng och jag var riktigt nöjd med. Sen i finalen så blev jag väldigt taggad och satsade på fart istället, så då körde jag på full fart och tog ner ett snabbt och roligt åk som ändå räckte hela vägen upp på pallen. Extremt kul och spännande att köra en lite brantare och svårare backe också, sa Rasmus efter gårdagen. 

Sen idag fortsatte tävlingarna med parallellpuckel och även där blev det flera svenska pallplatser. Fyra stycken för att vara precis. 

My Bjerkman, Gefle Freestyle, vann damernas tävling före Moa som kom tvåa. 

– Till en början kändes det sådär, som att jag inte riktigt var på gång då det blev en del uppskjutningar och för att träningen inte gick som jag ville. Men sen fick jag till alla mina åk rätt bra och det höll hela vägen, riktigt kul, sa hon efter tävlingen.

Moa, som följde upp sin seger från gårdagen med en andraplats. 

– Det har varit en otroligt rolig dag och säsong. Så roligt att jag lyckats prestera så bra under hela säsongen. Också kul att få avsluta på pallen med My, och är så glad för allas skull, sa hon efter tävlingen.

I herrarnas tävling var det idag Filip som kom tvåa före Rasmus på en tredjeplats. Därmed knep även han en fin placering i totala parracupen. 

– Det var skönt att avsluta Europacupen med en andraplats i parra. Jag lyckades även säkra förstaplatsen i totalen av parracupen vilket var målet idag så jag är sjukt nöjd med dagens resultat och hela säsongen, sa Filip efter tävlingen.

Ja en svensk seger i totala parallellcupen, men det var inte den enda svenska pallplatsen i totalcuperna. 

Filip blev även tvåa i totala singelcupen och trea i den sammanlagda puckelcupen. 

Rasmus vann både den totala puckelcupen, och singelcupen och tog en andraplats i parallellcupen. 

Emil Holmgren, Åre SLK, slutade fyra i samtliga cuper.

Även damerna hade fina framgångar i totalcuperna. 

Moa kom tvåa i både totala och singelcupen, och trea i parallellcupen.

My kom trea i singelcupen och fyra i både parallell- och totala cupen.

– Denna säsong har varit väldigt bra. Vi har haft sjukt bra gruppdynamik och det tror jag har bidragit till åkarnas fina framgångar. Säsongen har varit lång med fler tävlingar än vanligt men det har funkat bra inom gruppen tycker jag. Nu blickar vi framåt mot JVM, SM och NM och sen börjar försäsongen igen, säger tränare Fredrik Sätherberg.

I och med de fina framgångarna säkrade även Sverige nationscupen i både parra-, singel- och hela freestylecupen. 

Samtliga resultat från Livigno hittar ni här:
https://www.fis-ski.com/DB/gen...

Samtliga resultat från cuperna hittar ni här: 
https://www.fis-ski.com/DB/fre...

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link