Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Felix Elofsson avslutar puckelkarriären – "En enorm resa"

04 MAJ 2022 09:00
Tio år efter sin första världscupstart avslutar nu Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, sin puckelkarriär – "Vi har gjort en helt enorm resa tillsammans."
  • Skapad: 04 MAJ 2022 09:00

Efter att ha upptäckt puckel när han var 12 år gammal har nu Felix bestämt sig för att lägga puckelskidorna på hyllan.

– Jag har levt i den här världen med allt tävlande och intensivt resande och jag känner att jag är ganska nöjd och klar med det. Det är nya saker i livet som väntar och jag är sugen på att se vad som mer finns att göra i livet, säger Felix.

2012 gjorde Felix sin första världscupstart i Åre. Då gick han på puckelgymnasiet i Järpen och sedan dess har han hunnit med mycket.

Förutom att han är historisk som förste skåning på skidor att representera Sverige på OS har han två OS, tre VM, 68 världscupstarter och en pallplats i världscupen bakom sig.

– Jag känner mig väldigt nöjd med min karriär. Jag har åstadkommit mycket och framför allt det vi har skapat som landslag. Det är otroligt stort. Från att jag började åka puckel till vad landslaget är idag så har vi gjort en helt enorm resa tillsammans.

Han fortsätter berätta att det är sammanhållningen i landslaget han kommer sakna mest. 

– Just den här sammansvetsade gruppen som tillsammans har ett väldigt tydligt mål, den kommer jag sakna. Men saknaden är ju fin för då vet man att man har gjort något bra, säger han.

Det är en gedigen puckelkarriär som nu får se sitt slut. Framöver kommer han lägga fokus på annat, även om det kan innebära skidåkning.

– Det är helt klart att ni inte har sett det sista av mig i backen, men som heltidssatsande puckelåkare har ni nog sett det sista av mig. Jag har sökt utbildning som jag hoppas komma in på och annars tänker jag ta ett år och utforska friåkningsvärlden avslutar Felix.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link