Hoppa till sidans innehåll

Filip fullbordade svensk succé – My vann dubbla Hejapris!

23 JAN 2022 17:27
Filip Gravenfors, Åre SLK, fick revansch för lördagens miss när han körde hem söndagens parallell i Europacupen i puckel i Duved. I finalen besegrade han Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski Club och duon fullbordade därmed en svensk succépremiär.
  • Skapad: 23 JAN 2022 17:27

Två tävlingsdagar och fem av sex pallplatser på herrsidan gick till de svenska åkarna i Europacuppremiären.

En mycket bra start på den här säsongen. Vi visar att vi definitivt är med och den åkning som våra åkare presterat här i helgen ligger på en bra nivå så det känns som vi absolut är på rätt väg säger tränaren Fredrik Säterberg.

Filip Gravenfors fick avsluta helgen i dur efter en inledning i moll. Under söndag i parallellpuckeln var åresonen obeveklig med sina konkurrenter och såg till att förpassa såväl tyskar som svenska landslagskompisar ur tävlingen. Från det andra hållet i stegen kom Rasmus Stegfeldt, segerherre under lördag, med en stabil åkning som onekligen lovar gott inför framtiden.

I finalen ställdes duon mot varandra och det blev en riktig holmgång utför puckeln, där det slutligen visade sig att Filip var den snabbare av de två, hade minst misstag och slutligen fick han högsta poängen.

Det fanns möjlighet till en svensk trippel på herrsidan. I den lilla finalen ställdes Linus Öjelind, Luleå FF, mot fransmannen Thibaud Mouille. Tyvärr fick Linus ge sig i den kampen, men norrbottningen gjorde allt igenom en stabil tävling.

Bland damerna var My Bjerkman, Gefle Freestyle, bästa svenska med en ny fjärdeplats, där var det tyskan Hanna Weese som vann före Laura Berghius, Holland och på tredje plats återfanns fransyskan, Fantine Degroote.

För My blev helgen en riktig vinstlott även om hon inte nådde ända upp till pallen. Hon kunde åka hem med dubbla Hejapris från Svenska Spel (bästa svenska lördag och söndag) vilket är 20 000 kronor, som hon delar med sin förening. På herrsidan var det Filip Gravenfors och Åre SLK som fick dela på 10 000 kronor i söndagens tävling.

Europacupen i puckel rullar närmast vidare med tävlingar i finska Jyväskylä 28–29 januari.

Resultat Duved herrar söndag

Resultat Duved damer söndag

Program Europacupen

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link