Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan: Invigning av Lillsved Freestyle- och Träningsarena

28 JUL 2022 14:54
Lördagen den 3 september bjuder Värmdö Freestyle Mogul Team tillsammans med Lillsved Idrottsfolkhögskola in till ”Grand Opening” och invigning av den helt nyskapade freestyle- och träningsarenan LiMo.
  • Uppdaterad: 28 JUL 2022 14:54

Det kommer bli en dag för alla som gillar träning, rörelse och alla former av skidåkning. På dagens program står invigningsceremoni med pompa och ståt och därtill uppvisningar och musik.

Besökarna kommer få prova på skidhopp och landning i en uppblåsbar kudde, hoppa trampolin, prova parkour och crossfit. Under dagen kommer det bjudas på föreläsningar som inspirerar till rörelse och ökat välmående samt prova-på-träningspass.

För alla barn kommer det finnas ett helt lek- och rörelseområde samt försäljning av fika och mat. Det kommer även finnas lotterier samt möjlighet för den som vill att också ta sig ett dopp i havet. Aktiviteterna under dagen är öppna för alla och även kostnadsfria.

– Målsättning och önskan med denna dag är sätta LiMo, Lillsved Freestyle- och Träningsarena på kartan men också att skapa en rolig och sportslig tillställning med många crossovermöten, mycket glädje samt inspiration till rörelse, säger Annika Norlén som är ansvarig för invigningen från Värmdö Freestyle MT.

LiMo, Lillsved Freestyle- och Träningsarena har skapats för att kunna stimulera barn & ungdomar till ökad rörelseglädje, gemenskap, långvarigt idrottande samt sund livsstil. Arenan och platsen ger också möjlighet till att främja barn och ungas intresse för ökad träningskvalitét av sin sport, då varje del av arenan är utformad på så vis att den stärker de fysiska krav som puckelskidåkning ställer.

Initiativtagare av arenan är bland andra Robert Hansson, grundare av Värmdö Freestyle MT numera Sportchef för Puckel på Svenska Skidförbundet som tillsammans med arkitektföretaget X2 Architects, parkourinspirerande Riskful Play, Svensk Byggteknik, GMB Stockholms Schakt AB samt JS Wood and Concrete skapat arenaområdet.

Bidragen som gjort det hela möjligt har kommit från Allmänna Arvsfonden, RF-SISU, Värmdö Kommun, Bauhaus, Exsitec samt privata bidrag från klubbens medlemmar, andra företag och Lillsved Idrottsfolkhögskola.

– Vi tackar alla bidragsgivare och alla engagerade ideella krafter, utan er hade detta inte varit möjligt, säger John Brander som är ordförande i Värmdö Freestyle MT.

Träningsanläggningen ligger vid Lillsveds Idrottsfolkhögskola, Lillsvedsvägen 100, Värmdö, och är öppen 11-16. Klockan 12.00 börjar invigningen och det är fri entré.

Dagen efter invigningen, söndagen 4 september, arrangeras ett träningsläger för puckelåkare i klasserna kids, ungdom och junior/senior klockan 10.00-15.30 i arenan. 

Kontakta Värmdö Freestyle för mer information. 


E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link