Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Laguttagning klar till världscupen i Ruka och Idre Fjäll

23 NOV 2022 18:47
Laget till de två inledande världscuptävlingarna är nu klart. Sex åkare kommer åka till Ruka 3-4 december, och tolv kommer ställa upp i Idre Fjäll helgen efter.
  • Skapad: 23 NOV 2022 18:47

De sex åkare som ska till världscuppremiären i Ruka, Finland, är Ludvig Fjällström, Åre SLK, Albin Holmgren, Åre SLK, Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski-Club, Filip Gravenfors, Åre SLK, Emil Holmgren, Åre SLK och Robin Olgård, Åre SLK.

För två år sedan gjorde Robin sin världscupdebut i Idre Fjäll, men det är första gången han är med på världscuppremiären i Ruka.

– Det ska bli skitkul att köra världscuppremiären. Jag är lite nervös men det kommer nog gå bra. Det kommer framförallt ge mig en bättre uppfattning om hur jag ligger till jämfört med andra världscupåkare, säger Robin.

Walter Wallberg, Åre SLK, kommer stå över premiären i Ruka. Han känner sig väldigt nära 100 procent men kommer lägga fokus på att få några fler träningspass i benen innan Idre Fjäll veckan efter.

– Jag hade säkert kunna köra i Ruka eftersom jag har ganska bra styrka och rörlighet i handen, men det är inte värt att ta risken. Det är bättre att jag väntar en vecka till så jag få lite mer tid att träna inför Idre Fjäll så jag kan komma tillbaka så stark som möjligt istället för att kasta mig ut i Ruka, säger Walter.

I Idre Fjäll kommer den svenska startlistan utökas ytterligare. Då kommer Moa Gustafson, Värmdö Freestyle MT, Nicolina Stenkula, Landskrona Ski-Club, Walter Wallberg, Åre SLK, Knut Nilsson, Åre SLK, Marcus Rutgersson, Åre SLK, och Jakob Hansson Mathisen, Värmdö Freestyle MT, starta utöver åkarna som ska starta i Ruka.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link