Hoppa till sidans innehåll
Foto: Harald Marbler

Ludvig Fjällström trea i VC-finalen

19 MAR 2022 17:10
Ludvig Fjällström, Åre SLK, har de senaste tävlingarna radat upp fjärdeplatser, men i säsongens sista världscuptävling tog han ett kliv upp. Äntligen tog han en tredjeplats och karriärens femte pallplats i världscupen.
  • Uppdaterad: 19 MAR 2022 17:10

Ludvig har de senaste fyra tävlingarna i världscupen slutat på en fjärdeplats. Det har varit nära flera gånger, men han har inte riktigt tagit klivet upp på pallen. 

Men när världscupen avgjordes med parallellpuckel i franska Megève var Ludvig laddad.

Han, tillsammans med Walter Wallberg, Åre SLK, var direktkvalificerad till åttondelsfinalerna eftersom de inför tävlingen låg fyra och trea i den totala parallellcupen.

Backen i Megève var en backe som bjöd in till snabba åk och tillslut stod det mellan Walter och Ludvig i lilla finalen där de skulle tävla om just tredje- och fjärdeplats.

Walter hade sett riktigt stark och snabb ut under dagen, men när det blev ett helsvenskt möte i lilla finalen tippade vågen åt Ludvigs håll.

Walter landade dåligt i första hoppet och åkte ur. Därmed var tredjeplatsen säkrad för Ludvig som bjöd på en show i säsongens sista åk.

– Otroligt kul att få till det hela vägen. Jag började dagen bra med ett par bra åk, men sen såg det ut som att det var på väg mot en ny fjärdeplats. Så inför det sista åket ville jag verkligen ha tredjeplatsen. Jag tror det var sjätte gången jag mötte Walter den här säsongen så jag vet ju hur bra han är så det var bara att gå för det max. Jag förväntade mig hela vägen ner att Walter skulle dyka upp, men som tur är för mig så gjorde han inte det. Det är skönt att avsluta säsongen på pallen, sa Ludvig efter tävlingen.

Trots Walters fjärdeplats lyckades han behålla sin tredjeplats i samtliga totalcuper. Totala cupen, parallellcupen och singelcupen.

– Mot Ludvig gick jag lite för stort i första hoppet. Det var lite synd men skönt ändå att komma trea i alla cuper. Speciellt efter de här två senaste säsongerna som varit tuffa. Jag hade en lite tuff början på säsongen, och att sen få avsluta med tre pallplatser i de cuper som finns. Och kul för Ludvig som varit fyra så sjukt många gånger den här säsongen att få till den där tredjeplatsen, sa Walter efter tävlingen. 

Ludvigs resultat gjorde att han tog en fjärdeplats i den totala cupen och i parallellcupen slutade han också fyra, bara sex poäng bakom Walter.

Oskar Elofsson, Landskrona Ski-Club, och Felix Elofsson, Landskrona Ski-Club, slutade på 19:e respektive 20:e plats. 

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link