Hoppa till sidans innehåll

Lyckat när Luleå körde sin första YMG

02 FEB 2022 14:23
Luleå Freestyle har genomfört sin första YMG (Young Mogul Generation) och klubbens Magnus Öjelind kan se tillbaka på två lyckade dagar.
– Fantastiskt roligt och vi såg en positiv utveckling på alla som var med.
  • Skapad: 02 FEB 2022 14:23

Ungdomarna som sökt sig till puckeln fick vara med om två intensiva dagar och intresset för att vara med växer sig allt starkare i Luleå.

Vi märker en klar uppgång i klubben och under pandemin har vi också fått en tillströmning av ungdomar som tidigare kanske varit mer aktiv inom inomhusidrotten, men nu hittat till backen, säger Magnus.

Det var första gången som Luleå arrangerade en YMG, men det gav mersmak och öppnar upp för bredare samarbeten med angränsande klubbar och deras verksamhet.

YMG arrangeras runt om i Sverige och ungdomarna får möjlighet att bli bedömda och få input från många olika håll. Jag tycker man ska se det här som en utvecklingshelg där alla som är på plats får feedback och varje individ får möjlighet att utvecklas i egen takt och från den nivå där han eller hon är just för tillfället.

Aktiviteten i puckeln gjorde att många intresserade sökte dit för att titta och se på verksamheten. Förhoppningen är givetvis att allt flera ska komma in i backen och våga testa.

Det blir ju så, ju större intresset blir, desto fler vågar testa och det här är en bra inkörsport.

Foto: Annika Holmström

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link