Hoppa till sidans innehåll
Foto: SSF Felix Elofsson och Moa Gustafson.

Moa och Felix coachade på stort breddläger på LiMo

18 OKT 2022 11:33
Drygt 50 puckelåkare från sex olika klubbar samlades på LiMo för att ladda inför den kommande säsongen. Dessutom var landslagsåkaren Moa Gustafson och den tidigare landslags- och OS-åkaren Felix Elofsson med och gav sina bästa tips och trix.
  • Skapad: 18 OKT 2022 11:33

I mitten av oktober samlades drygt 50 puckelåkare i klasserna kids, ungdom och junior på den nya träningsanläggningen LiMo i Stockholm. Även landslagsåkaren Moa Gustafson och den tidigare landslags- och OS-åkaren Felix Elofsson var med på lägret för att ge sina bästa tips och trix till våra blivande stjärnor.  

Den nya träningsanläggning på Lillsveds i Stockholm, LiMo, passar utmärkt för att samla puckelåkare från hela landet. Andra helgen i oktober arrangerades därför ett breddläger för åkare i åldern 10–20 år för att öka gemenskapen och ladda upp inför vintern. Under två intensiva dagar tränade de trampolin, fys och hopp på skidor i rampen.    

500x298-puckel-läger-LiMo-trampolin-SSF.jpg
LiMo erbjuder fler olika träningsmöjligheter som alla är anpassade för att passa puckel. Foto. SSF. 

500x298-puckel-läger-LiMo-Gym-SSF.jpg
Även fysträning inne på gymmet hanns med under helgen. Foto: SSF. 

Tränare på lägret var landslagsåkaren Moa Gustafson, som förra året tog en andraplats i den totala Europacupen, och Felix Elofsson, som precis avslutat en framgångsrik karriär med flera år på världscupen och två OS-starter.   

 – Jag är riktigt imponerad vilka kliv åkarna kan ta på bara en helg, men det blir väl så när dem får inspireras av varandra under rätt förutsättningar. Det är otroligt kul att få vara med och bidra med sina erfarenheter, säger Felix Elofsson.

Moa Gustafson och Felix Elofsson delade med sin av deras erfarenheter till åkarna som kom från Åre SLK, Gefle Freestyle, Landskrona Ski Club, Högbyn Freestyle, Ekerö Freestyle och hemmaklubben Värmdö Freestyle MT.     

– Jag tycker att lägret blev en succé. Det är ett jättebra läger där man för samman olika klubbar för att öka gemenskapen inom sporten i landet. Det var så kul att få vara tränare och se alla kids träna, utvecklas och peppa varandra, Moa Gustafson.  

Även tränare från de olika klubbarna var med på lägret och tillsammans såg de till att åkarna både hade kul och utvecklades. Nu börjar barmarkssäsongen lida mot sitt slut och åkarna får chansen att testa sina nya kunskaper och tricks på snö. Fredagen den 21 oktober öppnar Race Arena och om drygt en månad är det dags för nästa stora träningsläger för åkarna från 10 år och uppåt när den nationella utbildnings- och träningshelgen arrangeras på Idre Fjäll 25–27 november.   

500x298-puckel-läger-LiMo-hopp.jpg
Nu är åkarna redo att ta med sig de nya tricken som de lärt sig på airbag-hoppet till snö. Foto: SSF. 

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link