Hoppa till sidans innehåll
Foto: SSF Invigning av Lillsved Freestyle- och Träningsarena på Värmdö.

Nu är Lillsved Freestyle- och Träningsarena invigd

14 SEP 2022 13:02
Den 3 september invigdes en av de största satsningar på svensk puckel, Lillsved Freestyle- och Träningsarena. Redan till helgen kommer Puckelsverige samlas på arenan när ett träningsläger med åkare från årskurs nio upp till landslag äger rum.
  • Skapad: 14 SEP 2022 13:02

Lillsved Freestyle- och Träningsarena, LiMo, är träningsanläggningen som ska ta alla puckelåkare, från kids till elit, till nästa nivå. Anläggningen som ligger vid Lillsveds Idrottsfolkhögskola på Värmdö i Stockholm har skapats för att stimulera barn & ungdomar till ökad rörelseglädje, gemenskap, långvarigt idrottande samt sund livsstil.

Lördagen den 3 september invigdes LiMo men pompa och ståt. Träning, rörelse och skidåkning stod i fokus för alla besökare som var på plats för att testa anläggningen helt gratis. 

– Det känns verkligen roligt att träningsanläggningen nu är klar. Här kommer vi kunna bedriva träning anpassat för puckel i alla åldrar och utvecklingsnivåer vilket verkligen kommer lyfta puckel som sport i Sverige, säger Robert Hansson, sportchef puckel.

LiMo består av ett skidhopp där åkarna landar mjukt på en uppblåsbar kudde, trampoliner, utrustning för fysträning och parkour-område. Allt är anpassat för att både barn, ungdom och elit ska kunna träna på alla de färdigheter som krävs för att bli en bra puckelåkare, både den fysiska kapaciteten och den akrobatiska förmågan.   

Robert Hansson, som är grundare av Värmdö Freestyle MT numera sportchef för puckel på Svenska Skidförbundet, är en av initiativtagarna till LiMo. Tillsammans med arkitektföretaget X2 Architects, parkourinspirerande Riskful Play, Svensk Byggteknik, GMB Stockholms Schakt AB samt JS Wood and Concrete har arenaområdet skapats.

– Det är många som har lagt sin själ i det här projektet och jag är imponerad och tacksam för allt ideellt engagemang, säger Robert Hansson. 

Missade du invigningen? Se highlights från invigningen här! 

Träningsläger med rekordmånga deltagare

Redan till helgen, 16–18 september, kommer ett träningsläger med åkare från årskurs nio upp till landslag att genomföras på LiMo. Närmare 30 åkare får möjligheten att utvecklas som puckelåkare tack vare de optimala träningsförutsättningarna som anläggningen erbjuder.  

Syftet med lägret är även att skapa en gemenskap, träningskultur och målmedvetenhet bland åkarna.

– Vi vill att de yngre åkarna ska känna att gapet mellan dem och landslaget inte är så stort. De ska känna att de har chansen, säger Robert Hansson.  

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link