Hoppa till sidans innehåll
Foto: STSM

Pallplatserna fortsätter för EC-laget – Fem stycken i Krispl

13 MAR 2022 20:15
Europacuptävlingarna i Krispl blev en veritabel svensk succé. Det blev inte mindre än hela fem pallplatser på två tävlingsdagar fördelat på tre åkare.
  • Uppdaterad: 13 MAR 2022 20:15

Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski-Club, vann båda dagarna och tog därmed på söndagen sin fjärde raka EC-vinst och säsongens tolfte pallplats.

– Vad ska jag säga, det är extremt roligt att det går så bra nu. Det är många åkare som har levererat grymma åk i den här backen så jag är riktigt stolt och nöjd över att mina räckte hela vägen till seger idag och igår. Jag har hittat en trygghet på mina skidor och en känsla som gör mig mer taggad än nervös när jag står på start, sa Rasmus efter söndagens tävling.

Men Rasmus var inte ensam om framgång i helgen. Även Moa Gustafson, Värmdö Freestyle MT, tog dubbla pallplatser. På lördagen blev hon tvåa men på söndagen växlade hon upp och tog karriärens första EC-vinst. Totalt har det blivit sex pallplatser på Europacupen den här säsongen för Moa.

– Det är helt otroligt roligt, det är min första vinst i EC så det är jätteroligt. Jag är så stolt över mig själv och det är kul att min utveckling går åt rätt håll. Sen igår gjorde jag nog ett av mina bästa åk i finalen så det var kul. Det är väldigt roligt att tävla här nere i alperna, det är min första gång, sa Moa efter tävlingarna.

På söndagen fick Moa sällskap på pallen av My Bjerkman, Gefle Freestyle, som tog andraplatsen. My har kämpat under säsongen och har flera gånger stått precis utanför pallplats, så att ta klivet upp idag kändes lite extra speciellt.

– Äntligen en pallplats, jag har haft det rätt tufft i år med att komma precis utanför pallen så det kändes skönt att vara tillbaka. Puckeln var superskön och passade verkligen mig perfekt, sa My efter tävlingen.

Det svenska EC-laget har år efter år levererat starka resultat. När åkare har tagit klivet upp till världscupen har nya åkare kommit in i laget och fortsatt hålla hög nivå.

Det är ett resultat av dedikerad träning och förberedelse inför säsongerna enligt tränare Fredrik Sätherberg.

– Mycket handlar om att vi lägger ner tiden på försäsongen. När det kommer till fys, vattenhopp och teknik förbereder Europacupåkarna sig ungefär lika mycket som världscuplaget, och det ger ju resultat, säger han.

Samtliga resultat från helgen hittar ni här.

Nästa stopp för EC-laget är 16-17 mars i Livigno, Italien.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link