Hoppa till sidans innehåll

Publiksuccé när Moa och Filip pallade i Hammarby

12 FEB 2022 20:44
OS-laget var på plats och olympiske mästaren Walter Wallberg det stora affischnamnet, men när andra dagen av Europacupen avgjordes i Hammarby var det Filip Gravenfors och Moa Gustafson som stal showen.
  • Skapad: 12 FEB 2022 20:44

Hemmaåkaren Moa Gustafson som tävlar för Värmdö Freestyle MT slog till med sitt hittills bästa resultat i Europacupen när hon körde in på en andraplats i parallellpuckeltävlingen. Bättre tillfälle att slå till med nytt personbästa är svårt att hitta.

Den över drygt tusenfaldiga publiken såg till att skapa en fantastisk inramning kring arenan och det var under stort klang och jubel som Moa kunde slå till och bli tvåa i finalen. Stort för henne men också för arrangerande hemmaklubben Värmdö Freestyle MT. Fransyskan Katrine Degroote vann finalen och på tredje plats återfanns Hanna Weese, Tyskland.

På herrsidan blev det återigen en pall fylld av svenska åkare, men favoriten och olympiske mästaren Walter Wallberg, Åre SLK, fick den här gången se sig besegrad.

Åre SLK:s parallellpuckelsuverän Filip Gravenfors gav inte konkurrenterna skuggan av en chans när han i finalen besegrade Rasmus Stegfeldt, Landskrona Ski Club, som i sin semifinal förpassade olympiamästaren till en kamp och tredjeplatsen.

Filip och Rasmus har mött varandra i ett antal finaler under den gångna europacupsäsongen, men och här gången var det Filip som drog längsta strået och kunde gå segrande ur striden.

I duellen och tredjeplatsen var det en kamp mellan Walter Wallberg och Ludvig Fjällström, båda Åre SLK och den här gången var det Ludvig som var den bättre av de två.

Europacupen i Hammarbybacken blev en stor succé med fantastiskt fina svenska framgångar. Det var också under lördagen en publik megasuccé när antalet åskådare med råge passerade tusenstrecket. Arenan kantades i flera rader av supporters och även i målområdet var det enormt många som tog chansen att se åkare av yppersta världsklass, samt nästa generation svenska åkare på väg mot högsta nivå.

Resultat herrar

Resultat damer

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link