Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erik Danielsson

Puckellandslaget i Idre Fjäll: "Många fördelar"

24 OKT 2022 12:00
Puckellandslaget har varit i Idre Fjäll och tränat i en veckas tid. Det är det första av flera träningsläger på hemmaplan för landslaget – något som är unikt tack vare Idre Fjälls tillgång till snö tidigt på året.
  • Skapad: 24 OKT 2022 12:00

Under veckan har puckelbacken i Idre Fjäll byggts och nu har landslaget, tillsammans med flera klubbar, gymnasieskolor och andra landslag dragit igång träningen på allvar.

Förutom svenska landslaget är lag från Nederländerna, Frankrike, Kanada, Finland, Gustavsbergs puckelgymnasium, Åre puckelgymnasium, Gefle Freestyle, Värmdö Freestyle MT och Landskrona Ski-Club på försäsongsläger i Idre Fjäll.

– Möjligheten att så tidigt på säsongen kunna träna på hemmaplan har väldigt många fördelar. Det blir så hållbart vi kan få det genom att vi inte behöver resa lika långt för att kunna stå på snö. Samtidigt ger det oss en fördel att kunna träna på hemmaplan så tidigt eftersom vi då är bättre förberedda när säsongen väl drar igång, säger sportchef Robert Hansson. 

Landslaget har under flera år haft ett nära samarbete med Idre Fjäll, som genom sin tillgång till snö tidigt har blivit en central punkt för flera landslag och klubbars försäsong.

– Att ha en så pass bra backe i Idre Fjäll gör att åkarna kan få fler timmar på snö eftersom de hinner med flera åk under en träning än vad de hade hunnit med om vi åkt till exempelvis alperna. Där tar det längre tid att ta sig upp till start igen, så det är värdefullt för oss att kunna träna här inför säsongen, säger Lasse Fahlén.

Idre Fjälls tillgång till snö är en viktig pusselbit för att få allt att fungera. Och även om de inte alltid får nederbörd lyckas de ordna backen ändå.

– Vi på Idre Fjäll vill möjliggöra för bra tränings- och tävlingsförutsättningar i Sverige och där vi fortsatt kommer satsa på att spara snö för tidiga premiärer. Vårt samarbete med svenska puckellandslaget spelar en stor roll i den fortsatta satsningen, säger Tommy Halvarsson, marknad- och kommunikationschef på Idre Fjäll.

Världscupsäsongen inleds i Ruka, Finland, 3-4 december för att sen komma till Idre Fjäll 9-11 december. Men redan innan dess är det en FIS tävling i Idre Fjäll 19-20 november för att dra igång säsongen.

Skribent: Erik Danielsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link