Hoppa till sidans innehåll
Foto: SSF Puckelrådet på Lillsved Freestyle- och Träningsarena på Värmdö.

Puckelrådet blickar fram emot kommande säsong

31 AUG 2022 12:56
Säsongen 2022/2023 närmar sig med stormsteg och i helgen träffades puckelrådet för att diskutera hur sporten kan ta nästa kliv i utvecklingen. Närmast på agendas är invigningen av LiMo, Lillsved Freestyle- och Träningsarena, den 3 september.
  • Uppdaterad: 31 AUG 2022 12:56

Föregående säsong var en av de bästa inom svensk puckel genom tiderna. Inte nog med att Walter Wallberg kammande hem Sveriges första OS-guld i puckel någonsin så växte sporten även på nationell nivå. Efter bland annat tre JVM-medaljer, nio pallplatser på världscupen, 15 segrar på Europacupen, rekordmånga Young Mogul Generation-tävlingar och satsningar på nationella ledarutbildningar kan vi inte kalla det något annat än en succésäsong.  

När vi nu blickar fram emot den kommande säsongen finns det mycket positivt att ta med sig från föregående säsong men även utvecklingsområden för att ta sporten till nästa nivå. Puckelrådet, som består av åtta representanter och är en viktigt del inom både den pågående verksamheten och det strategiska arbetet framåt, samlades därför på Lillsveds Idrottsfolkhögskola på Värmdö för att diskutera planer inför hösten och vintern.  

Puckelrådets arbete är viktigt för att utveckla puckelverksamheten och för att svensk puckel ska bli både fler och bättre, Jonna Sahlberg som är representant i puckelrådet och tränare i Gefle Freestyle. 

För Svenska Skidförbundet är landets klubbar och föreningar grunden i vår verksamhet. De sitter inne på viktiga erfarenheter och kompetens som driver sporten framåt. Att samla puckelrådet för att diskutera sportens utveckling är därför ett utmärkt tillfälle att nyttja den kompetens som finns ute i landet. 

Den sammansättning som vi har i dag består av många kunniga och rutinerade personer inom puckel. Varje år ser vi över hur det ser ut och när det är dags att förnya i rådet kan det vara med representanter från de nya klubbarna, säger Robert Hansson, grenchef för puckel på Svenska Skidförbundet. 

Förutom att driva verksamheten och det strategiska arbetet framåt är puckelrådet också en viktig länk till klubbar och föreningar ute i landet.  

Det är viktigt att vi hela tiden har dialog med klubbarna och åkarna för att kunna ha en så bra verksamhet som möjligt och där fyller puckelrådet en mycket viktig funktion, säger Robert Hansson. 

LiMo träningsanläggning för alla    

Säsongen 2022/2023 kommer verksamheten lägga stort fokus på att fånga upp det ökande intresset för puckel i Sverige. Satsningen på den nationella verksamheten kommer bland annat innebära att både landets högsta tävlingsserie, Svenska Spel Series, och Young Mogul Generation-tävlingarna får en ny tävlingsort och ett extra stopp undret vintern. En annan stor satsning är Lillsved Freestyle- och Träningsarena, LiMo, som invigs lördagen den 3 september. Anläggningen är byggd för att både barn, ungdom och elit ska kunna träna på alla de färdigheter som krävs för att bli en bra puckelåkare, både den fysiska kapaciteten och den akrobatiska förmågan.   

Den nya träningsanläggningen kommer verkligen lägligt. Vi ser en ökad tillväxt inom puckel och det behöver vi bemöta med bra verksamhet som ger åkarna bästa förutsättningar för utveckling. Redan i höst planerar vi flera nationella läger här på LiMo för åkare i alla åldrar och utvecklingsnivåer, säger Pär Lindell som är ordförande i svenska puckelrådet.    

Puckelrådet består av: 

Helen Sjöström, Åre SLK 
Ylva Lundholm, Värmdö Freestyle MT 
Ulf Ericsson, Landskrona Ski Club 
Pär Lindell, Åre SLK 
Jonna Sahlberg, Gefle Freestyle 
Fredrik Andersson, Puckelgymnasiet Järpen 
Elin Selin, Åre SLK 
Annika Holmström, UHSK Freeskiing 
Robert Hansson, Svenska Skidförbundet   

Skribent: Clara Sjölund
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link