Hoppa till sidans innehåll

Robert Hansson ny sportchef för puckel

31 MAR 2022 13:36
Svenska Skidförbundet ökar sin satsning på puckel genom att förstärka i organisationen för puckel. SSF har rekryterat Robert Hansson, verksam i Värmdö Freestyle MT, som ny sportchef från och den 1 april.
  • Uppdaterad: 31 MAR 2022 14:14

I samband med tillsättningen av Robert Hansson som ny sportchef kliver Anders ”Mascot” Olofsson in i en ny roll med ansvar för marknad, evenemang och arenafrågor inom puckel.

– Att vi nu förstärker organisationen kring puckel, med både Robert som ny chef och Mascot i en ny roll, kommer skapa fler framgångar, så att både puckel och hela förbundet blir ännu fler och ännu bättre. Det jobb som är gjort fram till nu bäddar för att vi ska kunna ta nästa steg i utvecklingen, säger Ola Strömberg, Förbundsdirektör Svenska Skidförbundet.

Robert Hansson har en gedigen bakgrund inom skidsporten och han behövde inte någon längre betänketid när tjänsten som sportchef i puckel annonserades ut.

– Jag kände ganska direkt att det här skulle vara både intressant och roligt. Samtidigt väldigt ansvarsfullt när du är en del av att skapa förutsättningar för barn, ungdomar och unga vuxna och deras drömmar, säger Robert.

Tar vi en titt i backspegeln kan vi se att Roberts hela vuxna liv kantats av skidåkning. Med jobb inom skidskolan i Sälen under tio år, arbete med flera olika skidlärarutbildningar samt alpina tränarutbildningar. Under 1990-talet hade han en egen karriär inom puckel och för åtta år sedan var han med och startade Värmdö Freestyle MT.

– Efter det har jag engagerat mig mycket i klubben och hela puckelsporten på nationell nivå och det har varit roligt. Det är en bra stämning i sporten både mellan åkare, ledare och alla klubbar. Det är också en av anledningarna till att man är beredd att lägga mycket tid och energi på sporten, säger Robert.

När han kliver in på sitt nya jobb har Sverige en imponerande säsong bakom sig både nationellt och internationellt, där Walter Wallbergs OS-guld i Peking onekligen är kronan i juvelen.

– Det är otroligt mycket bra i svensk puckel för tillfället, både internationellt och nationellt, som vi måste ta vara på. Se vad som ska förvaltas och vad som ska utvecklas ytterligare. Stötta det fantastiska jobb som görs i klubbarna, både vad gäller rekrytering, träning- och tävlingsverksamhet.

Utbildning har alltid legat Robert varmt om hjärtat och även där ser han utvecklingspotential.

– Vi ska fortsätta med STUP-utbildningen (Svensk Tränarutbildning Puckel) och andra utbildningar som vi har initierat. Men vi behöver identifiera delar där vi inte täcker upp, där ska vi skapa nya utbildningar. Det finns delar som kan utvecklas ytterligare.

När Robert ombeds förklara sin syn på vad det är som gjort att svensk puckel tagit ett stort kliv under senaste åren presenterar han en rad olika parametrar. Klubbar, ledare, tränare, aktiva, men även vikten av att det finns arenor där sporten kan bedrivas.

– Anläggningen i Idre är en av de saker som puckel arbetat med som gjort att vi är så bra i dag. Träningsförutsättningarna där under hösten är enormt betydelsefulla. Både för A- och B-landslaget, men också för klubbar och skidgymnasierna som har möjligheter att använda arenan, säger Robert.

När vi kommer in på Idre och arenan tangerar vi ett av de områden som Anders ”Mascot” Olofsson kommer att jobba vidare med inom SSF.

– Jag kommer att vara kvar inom några områden, marknad, världscuptävlingen i Idre och anläggningssidan, säger ”Mascot” som även fortsätter globalt som vice ordförande i Internationella skidförbundets freestylekommitté.

Robert Hansson tillträder sitt nya arbete 1 april. Då byter han naprapatkepsen mot puckelmössan och ser med tillförsikt fram mot ett nytt kapitel på sin yrkesbana.

– ”Mascot” har gjort ett gediget jobb, han har gjort väldigt många bra saker. Nu ska vi fortsätta att utveckla svensk puckel och det gör vi gemensamt, från klubb till förbundsnivå. Många vill denna sport väldigt väl och jobbar för det. Folk har en passion för puckel och det gör att jag tycker det här ska bli otroligt roligt, säger Robert.

Robert bor i Stockholm och kommer att utgå från hemmet i sin nya roll. Huvudkontoret för SSFs puckel verksamhet ligger i Åre och där kommer han tillbringa en del tid, eller som Robert själv säger:

– Jag kommer att vara där puckel är, så det kommer variera var jag har mitt kontor.

Skribent: SSF
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link