Hoppa till sidans innehåll

Seger i Svenska Spel Series fullbordade trippel för Moa!

14 FEB 2022 19:42
Efter att lamporna slocknat när Europacuptävlingen i Hammarbybacken var slut, tändes de ånyo när Svenska Spel Series i puckel avgjordes i samma arena. Filip Gravenfors, Åre SLK och Moa Gustafson, Värmdö Freestyle MT blev vinnare igen.
  • Uppdaterad: 14 FEB 2022 19:42

Bra åkning lönar sig och det var verkligen någonting som Filip och Moa fick ett kvitto på när de efter två dagars tävling i Europacupen återigen ställde sig på startlinjen när det var dags för Svenska Spel Serie

Filip och Moa såg till att vinna respektive klass, men blev också dessutom vinnare av Svenska Spels Hejapris, vilket innebar att de var för sig fick 10 000 kronor att dela med sin förening. Där blev det storslam för Moa under helgen då hon vann Hejapriset under båda dagarnas Europacup och sedan fullbordade hon en trippel när hon vann Svenska Spel Series sista tävlingsdagen.

Moa har den här säsongen tagit stora kliv framåt, vilket hon visat i såväl Europacup som i Svenska Spel Series, och hon fortsätter på den inslagna vägen. Segrade före Ebba Flodman, Gävle och trea var Nicolina Stenkula från Landskrona SC.

Filip var inte långt efter Moas bedrift med en trippel, men dubbla Hejapris är inte fy skam. Segern i lördagens Europacup, följdes upp med vinst även i Svenska Spel Series. Åreåkaren vann före Jakob Hansson Mathisen, Värmdö Freestyle MT och på tredje plats hittar vi Åre SLK:s Robin Olgård.

Men det var inte bara senioråkarna som var i farten när Värmdö Freestyle MT bjöd in till tävlingar. Där fanns såväl ungdom, som kids och det var imponerande åkning och full fart i puckeln. Måhända det ännu är för tidigt att se någon Walter-effekt bland tillströmningen till klubbarna, men att det kommer påfyllning i ungdomsleden efter dagens landslagsåkare var helgens begivenhet en klar fingervisning om. Arrangerande Värmdö Freestyle MT kan nu andas ut efter tre intensiva tävlingsdagar, men det blev en weekend i Hammarbybacken som kommer minnas och leva kvar i lång tid.

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link