Hoppa till sidans innehåll

Sju pallplatser på två dagar för EC-laget

06 MAR 2022 21:01
Svenska Europacuplaget i puckel fortsätter att fira stora triumfer under sin turné i Europa. När det var tävlingar i tyska Bad Wiessee, tog de samtliga pallplatser på herrsidan och Moa Gustafson, knep en pall bland damerna.
  • Skapad: 06 MAR 2022 21:01

Det är ingen hejd på det sätt som svenska Europacuplaget far fram under den här säsongen. Vanlig puckel, eller parallellpuckel spelar ingen roll. Svenska herrarna dominerar stort och de turas om att vinna, vara på pallen och sporra varandra att ytterligare höja sig och förbättra sin åkning. 

Extra roligt är att det nu allt som oftast är svenskt även i toppen på damsidan och i helgens tävlingar i tyska Bad Wiessee såg Moa Gustafson, Värmdö Freestyle MT, till att försvara de svenska färgerna på bästa sätt. Moa har tagit ett ordentligt kliv uppåt under den här säsongen och lördagens tredje plats var bara ytterligare ett kvitto på att hon är på rätt väg. Där landade också My Bjerkman, Gefle Freestyle, på en mycket fin femte palats.

Flyttar vi fokus från damerna till herrtävlingen blir det blå-gult från början till slut. Fyra svenskar i topp i lördagens tävling där Rasmus Stegfeldt, Landskrona SC slutligen var den främste och med knapp marginal vann han före Åre SLK:s Filip Gravenfors. Klubbkompisen Marcus Rutgersson var trea och strax därefter på fjärde plats var tredje åreåkare, Emil Holmgren.

Hela laget strålar av självförtroende och glädje, vilket onekligen ger resultat för under söndag fortsatte grannlåten när det var dags för parallellpuckel. Återigen var det Rasmus som var bäst av de svenska åkarna. I semifinalen ställde han mot säsongens främsta motståndare i parallellen, landslagskollegan, Filip Gravenfors. Nu drog Rasmus längsta stickan och tog sig vidare till final. Där ställdes han mot en annan kollega från blå-gult, nämligen Emil Holmgren. Rasmus var den bättre, men Emil kunde glädja sig åt en plats på pallen. Vem, som vann lilla finalen? En svensk så klart. Filip Gravenfors gjorde precis vad han skulle mot fransmannen Thibaud Mouille och lade beslag på bronsplatsen. Trippelt svenskt igen.

I damernas parallellpuckel var det tyskan Hanna Weese som vann finalen och fick glädjen att vinna på hemmaplan. My Bjerkman bästa på sjätte plats.

Resultat herrar lördag

Resultat damer lördag

Resultat herrar söndag

Resultat damer söndag

Skribent: Peter Albertsson
E-post: Adressen Gömd

HUVUDPARTNER

PRESENTERANDE PARTNER

LAGPARTNERS 

SE ALLA PARTNERS
Tävlingskalender
Skidor vill!
FIS

Postadress:
Svenska Skidförbundet
Riksskidstadion
791 19 Falun

Besöksadress:
Lugnetvägen 16
791 31 Falun

Kontakt:
Tel: 0107086900
E-post: This is a mailto link